Bli testcyklist med vikcykel

Västtrafik erbjuder alla som är folkbokförda i Mariestads kommun att bli testcyklist av en vikcykel, genom ett testcykelprojekt som pågår mellan 16 maj och 2 juli 2024.

– Syftet med projektet är att få fler att cykla till jobbet. Genom att ta du kan ta med cykeln på buss eller tåg vill vi tillsammans med Västtrafik uppmuntra till nya resvanor, säger Johannes Hukkanen, samhällsbyggnadsstrateg vid Mariestads kommun.

Tre vikcyklar

Foto:Västtrafik

Från och med idag den 17 april till 7 maj kan du som är folkbokförd i Mariestads kommun ansöka om en plats att bli testcyklist av en vikcykel, genom Västtrafiks projekt.

– Du får låna en vikcykel utan kostnad och får dessutom ett kollektivtrafikkort som du ska använda under testperioden. För att vi ska få en uppfattning om hur projektet fungerar får du också svara på två enkäter om ditt resande, under och efter låneperioden, säger Lena Hesselroth, projektledare vid Västtrafik.

Så här fungerar det:

  • Erbjudandet gäller endast för boende i Mariestads kommun.
  • Västtrafik erbjuder en testperiod mellan 16 maj och 2 juli 2024.
  • Du får låna cykeln utan kostnad och får dessutom ett kollektivtrafikkort (månadskort i appen Västtrafik To Go, en zon till ett värde av 835 kronor) som ska användas under testperioden.
  • Du bör cykla minst tre dagar i veckan.
  • Du svarar på två enkäter om ditt resande under och efter låneperioden.
  • Västtrafik rekommenderar att du har en hemförsäkring som täcker lån av cykel. Cykelns värde överstiger inte 11 000 kronor. Du signerar ett avtal där du tar över ansvaret för cykeln under låneperioden. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag, alla bolag godkänner inte denna typ av lån.

Ansök om en plats via länken nedan. Det finns ett begränsat antal cyklar så ett urval kommer att göras.

Kontaktpersoner

Lena Hesselroth
Projektledare, Västtrafik
Telefon: 010-434 54 39

Johannes Hukkanen
Samhällsbyggnadsstrateg
Telefon: 0501-75 50 38

Publicerad: 17 april 2024 Uppdaterad: 17 april 2024