Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mariestad i blickfånget när forskare utreder framtiden för stad och landsbygd

Hur kan landsbygd och mindre orter växa tillsammans med storstäder? Under ett seminarium i Mariestad den 16-17 mars samlas forskare från hela landet för att diskutera de framtida lösningarna.

- Rurban Planning Talks är ett unikt samarbete mellan forskning och praktik. Det är ett seminarium som syftar till att utveckla och stärka samspelet mellan stad och land. Nu tar Mariestad stafettpinnen i denna viktiga och aktuella fråga och det är jätteroligt, säger Maria Henriksson, chef för kultur och Dacapo i Mariestad.

Rurban Planning Talks är ett nytt samarbete mellan Dacapo Mariestad, Skaraborgs kommunalförbund, Institutionen för arkitektur vid Chalmers tekniska högskola, Mariestads kommun och Stads- och kommunhistoriska institutet vid Stockholms universitet. Under ett tvådagars seminarium den 16-17 mars på Trädgårdsskolan i Mariestad varvas föreläsningar med diskussioner med publiken.

Målsättningen – stad och land i fungerande samspel

Seminariet fokuserar främst på kommuner som kännetecknas av en dubbelhet av landsbygd och stad. Målsättningen är att skapa en dialog mellan akademin och praktiken om hur de kan samarbeta och hantera konflikter och relationer mellan städer och landsbygd.

Öppen föreläsning med Po Tidholm från SVT

Po Tidholm, journalist, författare och kulturkritiker, känd bland annat från SVT:s dokumentärserie ”Resten av Sverige” är moderator för seminariet. Han håller i en öppen föreläsning ”Vad ska vi med landsbygden till?” den 16 mars klockan 18.30. Anmälan och program finns på Dacapo Mariestads hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Maria Henriksson
Chef för kultur och Dacapo i Mariestad
Telefon: 0501-75 58 01
E-post: Maria Henriksson

 

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-15