Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Ny app

Mobilskärm med bild på appen På G i Mariestad

Nu finns en ny app för invånare och besökare i Mariestads kommun; På G i Mariestad. Satsningen är en del av Mariestad kommuns ambition att öka tillgängligheten och servicen för invånare och besökare.

   -Vi lever i ett digitalt samhälle och kraven på att kunna kommunicera och ta del av information i olika typer av digitala kanaler ökar säger Pia Stenström, kommunikatör Mariestads kommun.

På G i Mariestad

Appen På G i Mariestad destinationsapplikation är en besöksguide som hjälper dig att hitta bland evenemang, shopping, boenden, mat & dryck, aktiviteter, sevärdheter, paket och erbjudanden i Mariestads kommun. I appen kan du även ta del av förmånliga erbjudanden från butikerna i Mariestad. Appen är gratis.

Politiskt mål

Bakgrunden till att appen På G i Mariestad tagits fram är ett nämndmål från kommunstyrelsen för 2016. Handeln har under en period uttryckt att de upplever att deras egna kanaler inte är heltäckande, dåligt uppdaterade och har låg funktionalitet. Samtidigt finns önskemål från politiken om att även Mariestads evenemang och övrigt som händer i Mariestad ska lyftas och samordnas på ett nytt sätt.

   -Den förväntade nyttan av den nya appen är att invånare och besökare ska kunna ta del av och i högre grad närvara vid evenemang då de på ett enkelt sätt kan få information genom appen. Handeln, restauranger och boenden ska kunna använda appen som en marknadsföringskanal vilket kan medverka till ökad handel och mer aktivitet i Mariestad. Vi hoppas att appen kommer att ge användaren ett mervärde säger Anna Söderman, turismutvecklare Mariestads kommun.

Hur hittar du appen?

Apparna finns för både Android och iPhone. Gå in på Google play respektive App store och sök på "På G i Mariestad" så dyker den upp för nedladdning. På G i Mariestad är framtagen av Sogeti för Mariestads kommun.

Kontakt

Pia Stenström
Kommunikatör
Telefon: 0501-75 58 63

Anna Söderman
Turismutvecklare
Telefon: 0501-75 58 53

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-25

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna

Gullspång kommun till startsidan
Töreboda kommun till startsidan