Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Mariestad.se rankas högt igen

Skärmar med Mariestad kommuns logga på

Nu är SKLs (Sveriges kommuner och landstings) stora granskning av Sveriges kommunwebbar för 2017 släppt. Mariestad.se hamnar i år på en tredjeplats! Det är andra året i rad som Mariestads kommun kniper en hög placering.

Drygt 240 kommuner är med i granskningen i SKLs undersökning Information till alla. Granskningen utgår från 250 kriterier som ska uppfyllas vad gäller informationsinnehåll och sökfunktion. Utgångspunkten i granskningen är att se på den information som finns på webben utifrån medborgarens perspektiv. 

Mariestads resultat

Mariestad når upp till sammanlagt 96 procent av vad som efterfrågas när det kommer till informationsinnehåll och intern sökfunktion. Det resulterar i en tredjeplats bland Sveriges kommuner (tillsammans med Gullspång, Sandviken och Helsingborg). Töreboda kommun, som tillsammans med Gullspångs kommun, ingår i ett webbsamarbete med Mariestad, når upp till 82 procent.

-Vi jobbar oerhört hårt med att leverera en informativ, sökoptimerad och tillgänglig webb till våra invånare så att vi rankas högt känns väldigt bra säger Pia Stenström, webbansvarig i Mariestads kommun.

Ta del av hela resultatet

Resultatet av undersökningen kan du ta del av i rapporten Information till alla, som presenteras på SKLs hemsida. Nedan hittar du länk till SKL. Där kan du läsa mer och ta del av rapporten samt se hela resultatet. Du kan även ta del av rapporten direkt nedan. 

Förra året placerade sig Mariestads kommun på en förstaplats. Att vi tappar ett par procent beror på att förutsättningar förändrats något sedan förra året.

Har du synpunkter på vår hemsida?

Vi är såklart glada och stolta över vår placering i den här granskningen men vi kan alltid bli bättre. Vi vill gärna ha din åsikt om hur du upplever mariestad.se. Hittar du det du söker? Saknar du något? Ska vi ta bort något? Hör gärna av dig med dina synpunkter till oss!

Länkar

SKLlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Rapport Information till alla PDF

Kontakt

Pia Stenström
Webbansvarig Mariestads kommun
Telefon: 0501-75 58 63
E-post: Pia Stenström

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-07

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna

Gullspång kommun till startsidan
Töreboda kommun till startsidan