Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Anmälan och ändring

E-tjänst för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Webbtjänst för dig som redan har barn i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg.

Här kan du som vårdnadshavare ändra schema för ditt barn samt avsluta placeringen. Du kan också uppdatera din egen eller din make/makas/sammanboendes inkomst. När du gjort en ändring skickas ärendet samtidigt till barnets enhet och kommunens handläggare.

Det som krävs för att kunna logga in är ett användarnamn och lösenord. Det står på placeringsbeslutet som skickats till dig i samband med att barnet fick plats i vår verksamhet. Det går att begära igen genom att skicka ett mail till förskola@mariestad.se.

Det går inte att byta lösenord på grund av säkerhetsskäl. Det ska förvaras på säkert ställe. Grundregeln är att ett lösenord per hushåll delas ut. Det ställs ut på den som är fakturamottagare. Det går att begära flera lösenord. Vårdnadshavare som är folkbokförda på samma adress får tillgång till samma uppgifter.

Välkommen med dina frågor till administratör för förskola och pedagogisk omsorg. Kontaktuppgifter hittar du under relaterad information. Vill du komma direkt till sidan E-tjänst - Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg kan du klicka på länken under relaterad information.

Tillfälliga ändringar i vistelsetiden

Alla förskolor i Mariestads kommun använder närvaroverktyget planering förskola. Du som vårdnadshavare kan sms:a sjukfrånvaro och planerad ledighet till tel 0769446011. Hit kan du också sms:a tillfälliga schemaavikelser istället för att använda e-tjänsten. Skriv enligt följande exempel:
Ledig ååmmdd-nnnn 181211
På samma sätt kan man skicka infomeddelande:
Info ååmmdd-nnnn skriv text max 160 tecken
Se bigoad instruktion på högra sidan.

Du kan välja mellan kommunens förskolor
Plats i förskola eller pedagogisk omsorg garanteras inom fyra månader från och med behov av placering. Du kan välja mellan alla kommunens förskolor. Var vänlig och ange minst tre alternativ men helst fem. När ditt barn blir erbjuden en plats räknas kommunen som upptagningsområde. Du är inte garanterad plats på ditt förstahandsalternativ. Vi tar dock stor hänsyn till vilket geografiskt område inom kommunen som du är intresserad av.

E-tjänst anmälan om plats
För dig som vill anmäla plats på förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem.
Anmälan bör göras fem-sex månader innan behov av plats. Du kan också använda denna länk om du vill omplacera ditt barn till annan enhet. Länken till e-tjänsten hittar du under relaterad information.

Blanketter

För dig som föredrar blanketter finns fortfarande möjlighet att använda dessa för att ändra inkomst eller anmäla till lovplacering. Dessa finns i blankettarkivet eller i högerspalten på den här sidan.

Baserat på innehållet på den här sidan (Anmälan och ändring Förskola), hittade du den information du sökte? * (obligatorisk)
Baserat på innehållet på den här sidan (Anmälan och ändring Förskola), hittade du den information du sökte?
Sidan senast uppdaterad: 2018-12-13

Relaterad information

Kontakt

Frågor angående kö och placering

Anette Reimer
Telefon: 0501-75 52 13
E-post: Anette Reimer

Länkar
E-tjänst- Anmälan om platslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
E-tjänst - Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blanketter

InkomstblankettPDF
Anmälan om lovplacering
PDF

Instruktion
SMS-InstruktionPDF