Glada medarbetare firar 30 år på Sikelvingens förskola

Fyra medelålders kvinnor på en utegård håller om varandra med breda leenden framför kameran.

Marina, Catharina, Ragnhild och Mia har jobbat på Sikelvingen sedan starten!

Den 26 augusti firar Sikelvingens förskola 30-årsjubileum. Fyra av medarbetarna har varit med ända sedan starten!

Marina Gustafsson, Catharina Sjöholm, Ragnhild Johansson och Maria Kornblad-Olsson på Sikelvingens förskola minns invigningen för 30 år sedan. Det var ett fullt sjå med att få i ordning allt lagom till öppningen. Men det blev riktigt bra till slut, så bra att gänget fortfarande jobbar kvar på förskolan.

Man får nästan anta att ni trivts då ni tillsammans gjort 120 år på Sikelvingen?

Jo, så är det såklart. Det har alltid varit en bra gemenskap och stämning på förskolan. Alla träffas varje dag ute på stora utegården, personal och barn.

Marina Gustafsson som jobbar för lokalvården instämmer i påståendet ovan.

Även om jag jobbar för städet har jag alltid känt mig som en i gänget. Det är en arbetsplats där alla stöttar varandra.

Verksamheten utvecklas och förändras

Blåsippan, Maskrosen, Prästkragen och Smörblomman är de fyra avdelningarna på Sikelvingen där det går cirka 70 barn. För 30 år sedan hade det ansetts vara en stor förskola, så är det inte i dag.

Är det mycket annat som har förändrats under de här åren?

Förr var det inte lika uppstyrt. I dag finns det till exempel en läroplan för förskolan. Det är positivt. Utvecklingen är mer medveten i dag. Sedan var vi ju fler vuxna per barn förr, samtidigt var samhället i stort inte lika riskmedvetet. Då gjorde vi en massa saker som inte hade varit ok i dag!

Kollegorna har varit med så länge att de i dag har hand om barn till tidigare elever, alltså andra generationen. Det är ganska häftigt!

Maskeradparty

Det blir en hel del skratt och funderingar när Marina, Catharina, Ragnhild och Maria pratar gamla minnen från arbetsplatsen som varit deras de senaste 30 åren. Mycket skratt blir det även till vardags, barn har som bekant en förkärlek till finurliga funderingar och kluriga frågor.

Det är barnen och arbetskamraterna som gör att det är kul att komma till jobbet varje dag, säger de fyra kollegorna i mun på varandra.

Dagen till ära blir det maskeradparty på Sikelvingen med gofika! Då ska det firas 30-årig födelsedag. Och kvartetten som varit med sedan starten vill inte sia om hur länge de kommer att vara kvar på sin arbetsplats. Kanske kommer de aldrig att sluta!?

Sikelvingens förskola - Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: