Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Anmälan och ändring

App för vårdnadshavare med barn på förskola och pedagogisk omsorg

När du som vårdnadshavare vill registrera eller ändra schema för ditt barn ska du använda en app. Den heter Tieto Education och kan laddas ner i Appstore eller Googleplaybutiken. Inloggning sker med mobilt bankid. På sidan relaterad information finns en länk(för dig som inte har smartphone). I appen kan du också anmäla ledighet för ditt barn samt registrera vem förutom vårdndshavarna som får hämta och lämna barnet.

E-tjänst för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Här kan du hålla din och/eller sammanboendes inkomst uppdaterad och säga upp barnets plats. Det som krävs för att kunna logga in är ett användarnamn och ett lösenord. Det står på placeringsbeslutet som skickats till dig i samband med att barnet fick plats i vår verksamhet. Det går att begära igen genom att skicka ett mail till forskola@mariestad.se.

Skicka meddelande till förskolan

Alla förskolor i Mariestads kommun använder ett digitalt frånvaro- och närvaroverktyg som är kopplat till en meddelandetjänst. Du som vårdnadshavare kan sms:a information till förskolan om till exempel senare ankomst eller att mormor hämtar. Det går också att sms:a om planerad ledighet. Skriv enligt följande exempel:

Info ååmmdd-nnnn mormor hämtar idag 18/12. Max 160 stecken. På samma sätt kan man skicka ledighet sms. Skriv ledig ååmmdd-nnnn 18/12. Se instruktion under "Relaterad information" här på sidan.

Du kan välja mellan kommunens förskolor

Plats i förskola eller pedagogisk omsorg garanteras inom fyra månader från och med behov av placering. Du kan välja mellan alla kommunens förskolor. Var vänlig och ange minst tre alternativ men helst fem. När ditt barn blir erbjuden en plats räknas kommunen som upptagningsområde. Du är inte garanterad plats på ditt förstahandsalternativ. Vi tar dock stor hänsyn till vilket geografiskt område inom kommunen som du är intresserad av.

E-tjänst anmälan om plats

För dig som vill anmäla plats på förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem.
Anmälan bör göras fem-sex månader innan behov av plats. Du kan också använda denna länk om du vill omplacera ditt barn till annan enhet. Länken till e-tjänsten hittar du under relaterad information.

Blanketter

För dig som föredrar blanketter finns fortfarande möjlighet att använda dessa för att ändra inkomst eller anmäla till lovplacering. Dessa finns i blankettarkivet eller i högerspalten på den här sidan.

Baserat på innehållet på den här sidan (Anmälan och ändring Förskola), hittade du den information du sökte? * (obligatorisk)
Baserat på innehållet på den här sidan (Anmälan och ändring Förskola), hittade du den information du sökte?
Sidan senast uppdaterad: 2019-09-09