Lärplattform Unikum

Gränssnitt för infomentor Hub

Information och kommunikation

Unikum är ett digitalt verktyg där du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i skolan – både via mobilen och datorn. I Unikum hittar du omdömen, inlämningsuppgifter, information från lärare, frånvaroanmälan och bokning av utvecklingssamtal. Ladda gärna ner appen Unikum Familj för att ta del av information på ett smidigt sätt. Du kan även använda Unikum via webben, se länk i Relaterad information. Välj ”Andra sätt att logga in”, ”Mariestad kommun för vårdnadshavare” och därefter använder du BankID.

Inloggning

Du loggar in i appen Unikum Familj eller på start.unikum.net med hjälp av BankID. Systemet känner av om du är vårdnadshavare till en elev inom förskola och grundskola i Mariestads kommun. Saknar du BankID, eller har ansvar för ett barn utan att vara vårdnadshavare (genom till exempel en familjehemsplacering), hör av dig till administratör som hjälper dig med alternativt inloggningssätt. Kontaktuppgifter till administratör hittar du under Relaterad information här på sidan.

Frånvaroanmälan

När ditt barn är sjukt ska sjukanmälan göras i Unikum under rubriken Frånvaro. Du ansöker om övrig ledighet hos mentor eller skolledning. Blankett för ansökan om ledighet hittar du under Relaterad information här på sidan.

Om ditt barn har en fritidshemsplacering behöver denna frånvaro skickas in via Edlevo App - mer information om Edlevo App finner du under Relaterad information här på sidan.

Om Unikum familj

Inloggad i appen kan du, om du har flera barn i verksamheten, växla mellan dessa profiler men också få en överblick över den samlade informationen. Vid till exempel frånvaro, ny information och inbjudan till utvecklingssamtal får du notiser i appen. Mer information och presentation av funktionerna i Unikum Familj och information på engelska finner du via länkarna i Relaterad information här på sidan.