Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Slutspurt på Prisma- och Unicaskolan

Prismaskolans stora trappa.

Den 31 maj ska de två nya f-6 skolorna vara slutbesiktigade och lämnas över av entreprenören NCC. Vi har tagit tempen på byggarbetsplatserna och fått oss en pratstund med platscheferna.

Det är fantastiskt att besöka platserna där skoloran nu står. Så mycket har hänt sedan första spadtaget togs och efter sommarlovet får eleverna göra sig hemmastadda i två helt nya f-6 skolor.

Prismaskolan

Det är full aktivitet på Prismaskolan när vi kommer på ett kort besök under en sorlig förmiddag. I baracken möter Kenneth Johansson på NCC upp, han är platschef och berättar att det är intensiva dagar så här tätt inpå att skolan ska slutbesiktigas. Just nu arbetas det för fullt med bland annat:

  • Mattläggning
  • Lister
  • Dörrar
  • Inrede
  • Armaturer
  • Undertak

På Prismaskolan kommer markarbetet och färdigställandet av skolgården att pågå under sommaren och hösten. Då kommer även Lockerudsskolan att rivas.

Unicaskolan

På Unicaskolan råder också full aktivitet, som alltid i slutskedet av ett bygge. Hans Skoglund från NCC berättar att de arbetar med samma bitar som på Prismaskolan. Mattläggningen är nästan klar och i nästa vecka ska undertaket, eller den el och ventilation som ligger ovanför undertaket, besiktigas. Därefter kan plattorna till undertaket läggas på plats.

Skolans utemiljö kommer att stå färdig när eleverna anländer efter sommaren. Framsidan som vetter mot Hertig Karls gata och gaveln mot Drottning Kristinas väg ska vara klara sista maj. Efter det kommer skolgården som vetter mot parken att färdigställas. Bland annat kommer man lägga ut färdig gräsmatta som får rota till sig under sommaren för att stå pall mot elevernas spring i benen när skolan börjar.

Det lösa möblemanget kommer börja anlända i slutet av maj. Sen är det dags för skolans personal att organisera sitt skolmaterial.


Skrivet av kommunikationsenheten.


Sidan senast uppdaterad: 2017-04-24