Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vuxenutbildning

Tjej som står med en bok i händerna i ett bibliotek

Vuxenutbildningen i Mariestad erbjuder dig utbildning på grundskolenivå och gymnasieskolenivå. Vi riktar oss bland annat till dig som vill komplettera dina studier med kurser och till dig som vill läsa en hel yrkesutbildning.

Hos oss kan du som är ny i Sverige lära dig svenska språket. Då ska du läsa utbildning i svenska för invandrare (SFI). Om du har en intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) eller förvärvad hjärnskada kan du också läsa hos oss. Utbildningen kallas då för särskild utbildning för vuxna (SUV, lärvux).

Information inför studiestart höst 2020

I slutet på sommaren, strax innan studiestart den 19 augusti, meddelas här på hemsidan hur uppstarten kommer att se ut. Det är därför viktigt att du själv ansvarar för att hålla dig uppdaterad här på hemsidan. Studie- och yrkesvägledarna arbetar som vanligt men tar inte emot fysiska besök. Du når dem via e-post eller telefon. Läs mer under Studievägledning i sidmenyn. Under juli månad har studie- och yrkesvägledarna semester och kan då inte nås.

Distansundervisning

Folkhälsomyndigheten har tagit bort rekommendationen om distansundervisning (från och med den 15 juni 2020). Inom den kommunala vuxenutbildningen kan fortsatt undervisning behöva ges delvis på distans för att minska smittspridningen även i höst. Vuxenutbildningen i Mariestad planerar för att utbildningen kommer att bedrivas som skolförlagd undervisning vid starten i augusti, men förberedelser görs även för att kunna fortsätta med distansundervisning i höst om nya direktiv inkommer.

Studera på dina villkor

Hos oss ligger fokus på individens behov där du tillsammans med våra studie- och yrkesvägledare och lärare planerar dina studier och skapar en individuell studieplan. Vi erbjuder kurser på olika nivåer och du väljer själv i vilken takt som du vill studera. Du kan studera på hel-, halv eller deltid. Utifrån dina behov finns det olika studieformer: schemabundet, flex, eller webbaserat vilket innebär att du kan kombinera studier med arbete.

Elevråd

Hos oss finns det ett elevråd som representerar elevernas åsikter när det gäller skolans verksamhet. Elevrådet fungerar som en länk mellan elever och skolledningen.

Vuxenutbildningen ska utmärkas av trygghet, tolerans, öppenhet och trivsel samt av goda och nära relationer mellan elever och personal. Tendenser till trakasserier och annan kränkande behandling får inte förekomma.

Yrkesutbildning Skaraborg

Du har möjlighet att läsa yrkesutbildningen vård- och omsorg hos oss. Det är en del av vårt samarbete med närliggande kommuner i Skaraborg. Du kan läsa mer om samarbetet hos Yrkesutbildning Skaraborg, du hittar länken under Relaterad information på den här sidan.

Sidan senast uppdaterad: 2020-06-16 10.22

Relaterad information

Kontakt

Vuxenutbildning Mariestad
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Expeditionen: 0501-75 56 00

Catrin Johansson
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0501-75 56 85
E-post: Catrin Johansson

AnnaKarin Malmén
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0501-75 56 92
E-post: AnnaKarin Malmén

Per Andersson
Biträdande rektor
Telefon: 0501-75 56 06
E-post: Per Andersson

Erik Eriksson
Rektor
Telefon: 0501- 75 56 01
E-post: Erik Eriksson

Länkar

Ta del av ditt schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yrkesutbildning Skaraborglänk till annan webbplats

Dokument

Instruktion för TeamsPDF