Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Undervisning i svenska för invandrare (SFI)

Är du ny i Sverige? Då kan du lära dig svenska språket hos oss. Det kostar ingenting. Du är i skolan minst 15 timmar i veckan och ibland behöver du läsa på egen hand efter lektionerna.

Först får du en introduktionskurs och sen är utbildningen indelad i kurserna A-D. Du går den kurs som passar din utbildningsbakgrund och dina mål med studierna.

Ansökan och kursstart

Du kan söka till oss när det passar dig. Du kan ringa eller maila till oss för att söka till våra kurser. Just nu tar vi inte emot några besök på grund av smittorisken av coronaviruset. Men du kan få hjälp med att skriva in dig på våra kurser via telefon eller videosamtal. Under rubriken Relaterad information här på sidan hittar du kontaktuppgifter.

Undervisning på distans på grund av coronaviruset

Från och med onsdag den 18 mars 2020 läser du dina kurser på distans. Detta är på rekommendation av Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridningen av coronaviruset. Det innebär att inga lektioner ges i vuxenutbildningens lokaler. All undervisning sker via internet, med hjälp av lärplattform och e-post. Du som är elev hos oss får praktisk information från din lärare.

Sidan senast uppdaterad: 2020-06-16 10.24

Relaterad information

Kontakt

Karin Westelius Stöckel
Ansvarig SFI (Undervisning i svenska för invandrare)
Telefon: 0501-75 56 46
E-post: Karin Westelius Stockel

Länkar

Ta del av ditt schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster På den här sidan får du bra information om studier i Sverige.