Stort intresse för att bygga nytt i hela Mariestads kommun

Flygfoto över Sjöängen med utsikt över Vänern.

Allt fler väljer att skapa sitt alldeles egna drömboende i Mariestad och det är inte bara Mariestads tätort som lockar. Nybyggarandan i kommunen har aldrig varit starkare.

Det fullkomligt bubblar runt om i Mariestad just nu och nybyggarandan från centrum med Sjölyckan och Marieäng sprids. I närtid startar nybyggnation av villor på kommunens tomter i Sjötorp. Det är bland annat husleverantören Älvsbyhus som bygger nyckelfärdigt i idyllen vid Vänern och Göta kanal. I Tidavad, också en lantlig idyll lika nära till Mariestad som till Skövde, såldes nyligen Blackgården till fastighetsbolaget Liljeskogs Bostads AB. Försäljningen innebär att den före detta förskolan i Tidavad byggs om till bostäder med åtta nya lägenheter. En ny detaljplan i Sjöängen samt pågående planläggning i Ullervad och Lugnås skapar också goda förutsättningar för en fortsatt spännande utveckling i kommunen.

Det känns roligt att det händer så mycket i alla våra trevliga orter. Både externa exploatörer och privatpersoner visar ett allt större intresse för att skapa projekt och bo utanför tätorten, säger Erik Randén, exploateringschef på Mariestads kommun.