Kokningsrekommendation hävd

Uppropstecken

Provsvar på vattnet visar inga bakterier. Kokningsrekommendationen är därför hävd för boende i Hasslerör, Örvallsbro, Sjötorp, Lyrestad och Moviken. Det går bra att dricka vattnet som vanligt igen.

Uppdatering 2020-05-26 18:20
Provsvar har nu kommit tillbaka och visar inga bakterier i vattnet. Kokningsrekommendationen är hävd.

------------------------------

Uppdatering 2020-05-26 10:20
Alla vattentankar är borttagna eftersom det finns vatten i kranen överallt. Fortsätt koka vattnet till ny information kommer.

------------------------------

Uppdatering 2020-05-25 19:00
Läckan är nu lagad. Alla har vatten igen. Vattnet måste kokas minst ett dygn. Vi återkommer med mer information när provsvar har kommit.

-------------------------------

Boende i Hasslerör, Örvallsbro, Sjötorp, Lyrestad och Moviken rekommenderas att koka dricksvattnet. På vissa av platserna finns inget vatten i nuläget.

Anledningen är att kommunens huvudvattenledning är avgrävd mellan Sjötorp och Hasslerör. Personal arbetar med att laga läckan så fort som möjligt.

Nödvattentankar finns på följande platser:

  • Sjötorp Fiskare Pers väg/Slussvägen
  • Moviken
  • Örvallsbro

När vattnet kommer åter i kranarna rekommenderas kokning av vattnet innan det förtärs, till dess att provtagning påvisat att vattnet är av dricksvattenkvalitet. Ledningsnätet har varit trycklöst (inget vatten i ledningarna) och då finns det en risk att bakterier letar sig in i ledningen. Därför rekommenderar vi kokning tills vi uteslutit föroreningar av vattnet. Rekommendationen gäller inte för hushåll med egen brunn.

Det går bra att använda okokt vatten till dusch, disk och tvätt.

Informationen uppdateras löpande.

Livsmedelsverkets information om att koka dricksvattenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kundtjänst VA/gata
Telefon: 0501-75 61 00
E-post: Kundtjänst VA/gata

Sidan senast uppdaterad: