Flytta hit och söka bostad

Hamnen Mariestad

Vi välkomnar dig med öppna armar!

Vi bor i en småstad och är stolta över det. Mariestad med knappt 25 000 invånare har en tydlig småstadskaraktär som gör det enkelt att leva här. I Mariestad har du nära till affärerna, till skolorna, till skärgården och till vännerna. Det geografiska läget gör det möjligt att enkelt ta sig till storstaden, flygplatsen, kontinenten eller vart du vill. Närhet och enkelhet betyder också trygghet, trygghet i att bry sig om varandra.

Det är lätt att fylla sin fritid med nöjen och aktiviteter. Sport, studiecirkel, friluftsliv och kultur - det rika föreningslivet i Mariestad har något att erbjuda var och en. Vänerskärgården och naturen är alltid nära. Kanalsim, Skörde- och kulturfest, dans i folkparken och konstutställningar på gallerier och museum ger en aning om stadens breda kulturutbud.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter som Mariestadsbor och välkomnar dig som vill flytta hit med öppna armar!

Attraktiva sjönära boendemöjligheter

I Mariestad bor du attraktivt, nära sjön. På www.drömlägemariestad.se, länk finns under Relaterad information här på sidan, kan du läsa om vilka områden som säljs just nu. Mariehus har de senaste åren byggt och renoverat sjönära flerbostadshus både vid sjön och mitt i centrum. Fantastiska lägen med nära till allt.

Drömläge Mariestad

Är du intresserad av våra boendeprojekt och lediga tomter eller bara vill få en bild av hur det är att bo i Mariestad? Gå in på Drömläge Mariestad. Länk hittar du här på sidan under Relaterad information Länkar.

Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) jämförelser med andra kommuner

Organisationen SKL (Sveriges kommuner och landsting) gör årligen undersökningar av kommuners kvalitet. Resultaten från undersökningarna ger kommuninvånarna information om kvaliteten på den service som kommunen tillhandahåller. Kommunens Kvalitet i Korthet, förkortat KKiK består av fem viktiga kunskapsområden som beskriver kommunens kvalitet ur ett medborgarperspektiv. Du kan läsa mer om granskningen på Sveriges kommuner och landstings webbplats (se länk här på sidan).

Nyinflyttarträff

Varje år bjuder vi in alla nyinflyttade Mariestadsbor till en träff. Vi presenterar kommunen och bjuder på fika. 

Söka ny bostad

Under Relaterad information Dokument och Länkar hittar du som letar lägenhet information.

Söka jobb

På sidan Arbeta i Mariestads kommun hittar du aktuella lediga tjänster och även länk till en "öppen ansökan" som du kan fylla i om din drömtjänst inte är ledig just nu. Länk till sidan hittar du under "Relaterad information" här på sidan.