Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Lediga tomter och boendeprojekt

Foto André Nordblom

Den 14 mil långa kusten, det stora innanhavet och den vackra skärgården med cirka 22 000 öar, holmar och skär, bidrar till att ge kommunen en mycket speciell karaktär. I Mariestads kommun bor cirka 24 000 invånare varav 16 000 bor i centralorten Mariestad. För dig som vill bygga ditt eget hus är möjligheterna många. Kommunens ambition är att erbjuda ett brett utbud av attraktiva tomter.

Drömläge Mariestad

På vår kampanjsajt www.drömlägemariestad.se finns inspiration och information om att bygga och bo i Mariestad, om lediga tomter och aktuella bostadsprojekt. Länk finns i relaterad information här på sidan.

Skapa ditt drömboende

Mariestad erbjuder möjlighet till sjönära boende i vacker miljö. I det nya natursköna bostadsområdet Sjölyckan har vi tagit fram regionens kanske mest unika tomter med en oslagbar sjöutsikt och med fantastisk vy över Vänern. I bostadsområdet Marieäng har alla tomter direkt anslutning till naturmark och sjön är inte långt borta. Du kan promenera direkt från huset ut till ett naturområde och följa stigarna ut till en strandpromenad utmed Vänern.

Lediga tomter med närhet till Vänern och Göta kanal

Vi kan även erbjuda tomter utanför tätorten med närhet till Vänern och/eller Göta kanal. Lediga tomter finns i Sjötorp, Lyrestad och på natursköna Torsö. Det finns även en ledig tomt i Hasslerör.

Aktuella områden och projekt

På www.drömlägemariestad.se hittar du de områden och projekt i Mariestads kommun som är aktuella just nu. I menyn här på sidan finns information om hur du går tillväga om du är intresserad av att köpa tomt i vår kommun. Under relaterad information hittar du fördjupad information om pågående detaljplaner och kontaktuppgifter till mark och exploatering. Är du intresserad av att bygga i Mariestad och vill ha mer information? Kontakta oss!

Bygglov

För att bygga krävs bygglov. Miljö- och bygg ger råd och anvisningar samt tillhandahåller blanketter och behandlar bygglovsansökningar. Läs mer under länken Bygga som du hittar under Relaterad information här på sidan.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-18

Relaterad information

Kontakt

Erica Williamsson
Kommunikatör
0501-75 58 66
E-post: Erica Williamsson

Erik Randén
Exploateringschef
Telefon: 0501-75 50 23
E-post: Erik Randén

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Drömläge Mariestad
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Detaljplaner
Bygga

Övrigt
Tomtpriser kransorterPDF

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna

Gullspång kommun till startsidan
Töreboda kommun till startsidan