Lediga tomter och boendeprojekt

Utsikt Sjölyckan

Den 14 mil långa kusten, det stora innanhavet och den vackra skärgården med cirka 22 000 öar, holmar och skär, bidrar till att ge kommunen en mycket speciell karaktär. I Mariestads kommun bor cirka 24 000 invånare varav 16 000 bor i centralorten Mariestad.

För dig som vill bygga ditt eget hus är möjligheterna många. Kommunens ambition är att erbjuda ett brett utbud av attraktiva tomter.

Skapa ditt drömboende

Mariestad erbjuder möjlighet till sjönära boende i vacker miljö. I det nya natursköna bostadsområdet Sjölyckan har vi tagit fram regionens kanske mest unika tomter med en oslagbar sjöutsikt och med fantastisk vy över Vänern.

Lediga tomter med närhet till Vänern och Göta kanal

Vi kan även erbjuda tomter utanför tätorten med närhet till Vänern och/eller Göta kanal. Lediga tomter finns i Sjötorp, Lyrestad och Hasslerör.

Aktuella områden och projekt

På www.drömlägemariestad.se hittar du de områden och projekt i Mariestads kommun som är aktuella just nu. I menyn här på sidan finns information om hur du går tillväga om du är intresserad av att köpa tomt i vår kommun. Under relaterad information hittar du fördjupad information om pågående detaljplaner och kontaktuppgifter till mark och exploatering. Är du intresserad av att bygga i Mariestad och vill ha mer information? Kontakta oss!

Bygglov

För att bygga krävs bygglov. Miljö- och bygg ger råd och anvisningar samt tillhandahåller blanketter och behandlar bygglovsansökningar. Läs mer under länken Bygga som du hittar under Relaterad information här på sidan.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Karin Ögge
Kundansvarig mark och exploatering
Telefon: 0501-75 50 29
E-post: Karin Ögge

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Drömläge Mariestad
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Detaljplaner
Bygga