Tomtkö

Är du intresserad av att köpa tomt i Mariestad? Vad roligt! Här kan du läsa om hur tomtkön fungerar och hur du tar ett första steg mot ditt drömboende.

Ansök via e-tjänst

Ansökan sker via vår självserviceplattform. Ansökan kostar 200 kr i registreringsavgift som betalas vid registreringen med kortbetalning eller Swish. Du kan se din aktuella köplats genom att logga in på Mina sidor i Självserviceportalen. Här kan du också vid behov uppdatera din information. Vi tar årligen ut en avgift om 100 kr för att få stå kvar i tomtkön. Ett separat utskick med information görs i samband med detta. Länk till e-tjänsten finns under Relaterad information här på sidan. 

Observera - e-tjänsten är tillfälligt stängd

E-tjänsten för att ställa sig i tomtkön är för närvarande stängd på grund av underhåll inför det kommande året. Tjänsten öppnar igen den 3 januari. Välkommen åter med din tomtköanmälan då!

Regler och villkor

Du måste vara 18 år för att få ställa dig i tomtkön och du behöver tillgång till bank-ID och mejladress. Är ni två som vill stå på en tomtköplats så är en av er medsökande. Det är den som står som huvudsökande som har förtur till platsen. Platsen får inte överlåtas.

Tomt som köps via tomtkön är i huvudsak tänkt att användas av köparen som egen bostad. Villkor för överlåtelse framgår av köpeavtalet.

Fördelning av tomter

När kommunen har beslutat att släppa tomter till tomtkön så fördelas dessa efter den sökandes könummer och önskemål. Din aktuella köplats redovisas på "Mina sidor" i e-tjänsten.

Så länge kan du stå i kö

Du står kvar i tomtkön så länge du betalar den årliga avgiften eller tills det att du har ett påskrivet köpebrev. När du har köpt en tomt är du hjärtligt välkommen att ställa dig i kö igen.

Läs gärna om våra lediga tomter på vår webbplats för boende www.drömlägemariestad. Se länk under Relaterad information här på sidan.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Karin Ögge
Kundansvarig mark och exploatering
Telefon: 0501-75 50 29
E-post: Karin Ögge

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Drömläge Mariestad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter

Tomtkö, bestämmelser och anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Självserviceportalen - Mina sidor Länk till annan webbplats.