Tomtkö

Är du intresserad av att köpa tomt i Mariestad? Vad roligt! Här kan du läsa om hur tomtkön fungerar och hur du tar ett första steg mot ditt drömboende.

Ansök via e-tjänst

Ansökan sker via vår självserviceportalen. Ansökan kostar 200 kr i registreringsavgift som betalas vid registreringen med kortbetalning eller Swish. Du kan se din aktuella köplats genom att logga in på Mina sidor i Självserviceportalen. Här kan du också vid behov uppdatera din information. Vi tar årligen ut en avgift om 200 kr för att få stå kvar i tomtkön. Ett separat utskick med information görs i samband med detta. Länk till e-tjänsten finns under Relaterad information här på sidan. 

Regler och villkor

Du måste vara 18 år för att få ställa dig i tomtkön och du behöver tillgång till bank-ID och mejladress. Är ni två som vill stå på en tomtköplats så är en av er medsökande. Det är den som står som huvudsökande som har förtur till platsen. Platsen får inte överlåtas.

Tomt som köps via tomtkön är i huvudsak tänkt att användas av köparen som egen bostad. Villkor för överlåtelse framgår av köpeavtalet.

Tomtkön faller in under offentlighetsprincipen vilket bland annat innebär att uppgifterna i tomtkön är allmänna och offentliga. Vid en förfrågan från till exempel allmänhet eller media om att få ta del av tomtkön kan därför uppgifterna i tomtkön komma att lämnas ut. Uppgifter som lämnas ut är ditt namn, postadress och din köplats. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter under Relaterad information

Fördelning av tomter

När kommunen har beslutat att släppa tomter till tomtkön så fördelas dessa efter den sökandes könummer och önskemål. Din aktuella köplats redovisas på "Mina sidor" i e-tjänsten.

Så länge kan du stå i kö

Du står kvar i tomtkön så länge du betalar den årliga avgiften eller tills det att du har ett påskrivet köpebrev. När du har köpt en tomt är du hjärtligt välkommen att ställa dig i kö igen.

Läs gärna om våra lediga tomter på vår webbplats för boende www.drömlägemariestad. Se länk under Relaterad information här på sidan.