Företag och näringsliv

Huvudnyheter

Information för företag

Samlad information om vad som gäller för dig som företagare under rådande situation med coronaviruset och covid-19. Här hittar du även de tillfälliga regler och riktlinjer som gäller under coronaperioden

Fötter som går på gata

Torghandeln fortsatt öppen med nya restriktioner

På grund av rådande pandemisituation och skärpta restriktioner från regeringen gör Mariestads kommun förändringar i torghandeln för att minska smittspridningsrisken. Samtidigt är det av yttersta vikt för kommunen att de näringsidkare i Mariestad som bedriver försäljning möjliggörs att fortsätta göra detta och då även utomhus.

Hitta snabbt

Andra nyheter

  • Mariestad satsar på två näringslivschefer

    Mariestads kommun satsar på två näringslivschefer för att ännu bättre kunna möta och stötta det lokala näringslivet i pandemins spår. Susanné Wallner och Björn Zandelin kommer båda ha titeln näringslivschef, med varsina fokusområden.
  • Regler enligt den nya covid-19-lagen

    Covid-19-lagen (den så kallade pandemilagen) ställer nya krav på vissa verksamheter. Lagen gäller från och med den 10 januari 2021.
  • Två nya utlysningar från Tillväxtverket till besöksnäringen

    Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att under 2021 göra insatser för att främja besöksnäringens omställning och utveckling. Det innebär bland annat att nya stöd finns att söka för att stärka affärs- och produktutveckling samt för hållbar ...