Enkätsvar ger rekordbetyg för företagsklimatet

Graf som visar Mariestads resultat jämfört med Sveriges snitt från 2002-2021.

Mariestads kommun fortsätter klättra uppåt i omdömet om företagsklimatet. Det visar enkätsvaren för årets mätning som nu har släppts.

Svenskt näringsliv skickar varje år ut en enkätundersökning till landets företagare med frågor om kommunernas företagsklimat. Nu har svaren för årets mätning släppts och Mariestad fortsätter klättra uppåt. Från 3,81 till 4,11, på en 6-gradig skala, vilket är det högsta sammanfattade omdömet från näringslivet någonsin. Resultatet visar en förbättring i hela 14 av 15 delfrågor jämfört med förra året. Det är 96 företag som har svarat på enkäten som gjordes under januari. Mariestads resultat går att jämföra med Sveriges sammanfattade omdöme som landade på 3,43. 

Vi är väldigt glada över resultatet av det sammanfattade omdömet. Det känns riktigt bra och det peppar oss i vårt fortsatta arbete för ett ännu bättre företagsklimat i Mariestad, säger Susanné Wallner näringslivschef industri/tjänstesektor.

Årets företagsranking presenteras den 22 september. 2020 hamnade Mariestad på plats 58 vilket var en förbättring med åtta platser sedan 2019.

Mer information om enkätsvaren och företagsklimatet finns på länken nedan.

Enkätsvar och företagsklimat Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: