TV-puckens slutspel i Mariestad

I början av november i år står Mariestad som värd för TV-puckens slutspel där åtta pojklag och åtta flicklag spelar SVT-sända finaler från Mariehus Arena. Mariestad kan räkna med många tillresande hockeyintresserade som förutom att hänga vid ishallen även kommer vilja äta mat, fika, shoppa och övernatta.

Evenemanget pågår 3-7 november och onsdagens invigning utgör startskottet. Alla kvartsfinaler, semifinaler och finaler för både killar och tjejer spelas i Mariehus Arena (A-hallen), torsdag till söndag. Lagen som åker ut spelar sina placeringsmatcher i Skövde.

Det är enormt hedrande att Mariestad Bois Hockey får vara värdar för det här anrika evenemanget. Västergötlands Ishockeyförbund och Svenska Ishockeyförbundet har förtroende för oss och hela Mariestads hockeyengagemang är en del i det här. Mariestad sätts ännu tydligare på ishockeykartan, säger Magnus Kling, ordförande i Mariestad Bois Hockey.

Lagen, inklusive ledare, förläggs på Vadsbo- och Tunaholmsskolan. Det är många som behöver sovplats och totalt behövs 48 skolsalar. Media, släkt, vänner och andra intresserade får själva hitta sin inkvartering vilket boendeanläggningarna i Mariestad kommer att märka av.

Vi hoppas att restauranger, caféer och inte minst butikerna i Mariestad ska dra nytta av det här evenemanget med erbjudanden och hockeykänsla på stan, säger Anna Söderman, näringslivsutvecklare Mariestads kommun.

Mariestad Bois Hockey arrangerar TV-pucken tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet, Västergötlands ishockeyförbund, Skövde IK och Mariestads kommun.