Mariestad är topp 30!

Två personer står på en scen och en tredje person syns på en stor skärm bakom.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson tillsammans med Jessica Tengeland och Rudolf Antoni (som deltog via länk) från Svenskt näringsliv.

Mariestad klättrar 28 placeringar till plats 30 i Svenskt näringslivs företagsranking. Det presenterade Rudolf Antoni och Jessica Tengeland under onsdagens välbesökta näringslivslunch där representanter från många olika branscher deltog.

Svenskt näringsliv genomför årligen en enkätundersökning i Sveriges 290 kommuner där näringslivet får svara på frågor om företagsklimatet i just sin kommun. Resultatet från 2021-års enkät visar att Mariestad klättrar hela 28 placeringar och landar på plats 30 och med ett sammanfattande omdöme på 4,11 som är kommunens bästa resultat någonsin.

Stort grattis till Mariestads kommun som har gjort en imponerande resa. Kommunen har arbetat aktivt och målinriktat under en längre tid, vilket har lett till allt mer nöjda företag, säger Jessica Tengeland på Svenskt näringsliv i Västra Götaland.

I samband med onsdagens näringslivslunch på Jubileumsteatern presenterade Rudolf Antoni och Jessica Tengeland från Svenskt näringsliv årets företagsranking och resultatet av Mariestads näringslivs enkätsvar. Extra positivt är att företagen ger kommunen bättre i betyg på samtliga mätpunkter utom en. Allra bäst betyg får kommunpolitikernas attityder till företagande.

Fantastiskt roligt med en så välbesökt näringslivslunch med så många deltagare som visar på bredden av vårt starka differentierade näringsliv. Det här resultatet bygger stolthet och fler ambassadörer. Det är spännande men också ett betyg att vi jobbar med rätt frågor. Tusen tack till Mariestads näringsliv som är med och skapar framtidstro och sätter Mariestad på kartan. Nu är vi redo att växla upp för att förvalta och kämpa för en ännu högre placering tillsammans med vårt näringsliv. säger Kristina Mustajärvi och Susanné Wallner, näringslivschefer i Mariestads kommun.

Du kan läsa mer om företagsrankingen och Mariestad kommuns resultat på Svenskt näringslivs webbsida. Länk finns här nedan.

Företagsranking Mariestads kommun Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: