Kompetens- och rekryteringsbehov

Kompetensbehovet är stort i näringslivet. I Mariestad arbetas det bland annat för nya utbildningar för att möta efterfrågan. Under första kvartalet av 2022 finns också flera tillfällen att marknadsföra din verksamhet och vilken kompetens du behöver.

"Hemvändar-dropin", Mariestads kommun, 27 december

Är du nyfiken på vilka jobb som finns inom sektor stöd och omsorg? Då är du välkommen att träffa kommunens rekryterare i Vänersalen, stadshuset den 27 december klockan 13.00 till 15.00. Läs mer på Facebooksidan Jobba i Mariestads kommun. Länk till annan webbplats.

Gymnasieval för åk 9

Elever i årskurs 9 gör sitt gymnasieval under januari fram till 1 februari. Preliminärt antagningsbesked är den 15 april, med omvalsperiod 15 april-15 maj. Den 13 november besökte nior med föräldrar Öppet hus på Vadsbogymnasiet och Vänergymnasiet för att få information om de olika utbildningar som erbjuds.

Vuxenutbildning

Vuxenutbildning Mariestad tillsammans med industriföretag tar fram kompetenskrav för en 1-årig industriutbildning. Det ska vara klart till sista januari, därefter ska utbildningen upphandlas och ett ambitiöst mål är att antagningsperiod blir 15 maj. Utbildningen kan i så fall starta i augusti 2022, vilket innebär tillgång till utbildad person till juni 2023.
Samtidigt har Dacapo Mariestad påbörjat en ansökan för en 2-årig yrkeshögskoleutbildning industriell processoperatör med potentiell start augusti 2023. Redan inlämnat är även ansökningar för 2-årigt processtekniker hållbar produktion och affärsutvecklare cirkulär ekonomi, med potentiell start i augusti 2022.

Rekryteringswebbinar Kriminalvården, 17 januari

Kriminalvården bygger ut och kommer behöva anställa 350 personer till 2024. Håll ögonen öppna för länk till rekryteringswebbinar i januari.

Hotspot, jobbmässa i Karlstad, 16 februari

Karlstads universitets årliga jobbmässa och en av Sveriges största med omkring 100 utställare. Ta chansen att träffa universitets studenter och skapa värdefulla kontakter. Metsä Tissue och Mariestads kommun deltar. Kontaktperson: Näringslivschef.

Karriärmässan Framtid, Skövde 3 mars

En arbetsmarknadsdag som arrangeras av Studentkåren på Högskolan i Skövde där studenter möter näringslivet och företag möter framtidens arbetskraft. Metsä Tissue och Mariestads kommun deltar. Kontaktperson: Näringslivschef. Läs mer om Karriärmässan Framtid här! Länk till annan webbplats.

UF-mässa, Mariestad 17 mars

Mässa på Novab arena. Träffa drivna ungdomar som driver UF-företag och hitta framtidens arbetskraft på rekryteringstorg. Kontaktperson: UF Kristina Mustajärvi 070-54 00 913. Läs mer om Ung Företagsamhet Skaraborg här! Länk till annan webbplats.

Emigration Expo Houten Nederländerna, 2-3 april

Europas största event för emigranter, entreprenörer och jobbsökande från Belgien och Nederländerna. Cirka 12 000 betalande besöker mässan. Den gemensamma nämnaren oavsett yrkesinriktning och kompetens, är målsättningen att starta om i ett annat land. Intresset för Sverige är stort. Skaraborg synkar fint geografiskt med det som kandidaterna efterfrågar. Arbetsförmedlingen finns på plats för att marknadsföra vårt område. Har du lediga tjänster du vill lyfta här kan du skicka information till Arbetsförmedlingen, senast under januari månad. Kontaktperson: Anna Karlsson, 010-486 53 27. Läs mer om Emigration Expo här! Pdf, 139.1 kB.

Gymnasieingenjör - fjärde tekniskt år inom produktionsteknik

Är ni i behov av utbildade gymnasieingenjörer? Ansökan till Vadsbogymnasiets fjärde tekniska år är öppen 15 april till 30 maj. Ansökan kan göras fram tills att man fyller 22 år. Ni kanske har anställda som behöver vidareutbildning för att arbeta som arbetsledare, produktionstekniker eller maskinoperatörer. Tipsa gärna om möjligheten att bli gymnasieingenjör med inriktning produktionsteknik. Utbildningen pågår under ett läsår, varav tio veckor är praktik. Ni som företag får möjlighet att knyta kontakt med blivande medarbetare och dra nytta av examensarbeten. Kontaktperson: Christina Bring 0501-75 56 97.  Läs mer om gymnasieingenjör här! Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: