Peter Jonsson klar som ny näringslivschef

Peter Jonsson, står i stadshusets entre

Nu är det klart att Peter Jonsson, som kommer närmast från tjänsten som klubb- marknadschef på Mariestad BOIS Hockey, blir ny näringslivschef i Mariestads kommun.

Peter har 30 års erfarenhet som ledare inom detalj- och dagligvaruhandel och arbetar för närvarande som klubb- och marknadschef på Mariestads BOIS Hockey. Innan han började på sin nuvarande tjänst startade han upp Dinners restaurang.

Jag tror att detta blir jättebra! Peter har ett stort kontaktnät och hans referenser beskriver Peters ledarstil som kommunikativ, närvarande, prestigelös och rättvis. Dessa egenskaper stämmer bra med tjänstens kravprofil. Vi valde Peter för hans ledaregenskaper och för hans erfarenhet av att driva näringslivsverksamhet. Det är även bra att han har ett stort kontaktnät och att Peter är ett känt namn i Mariestad, säger Per Garenius, samhällsbyggnadschef.

Peter blir en av två näringslivschefer och kommer att ansvara för besöksnäring och handelsutveckling. Susanné Wallner ansvarar för industriell utveckling och hållbarhetsfrågor. Peter börjar sin anställning den 1 februari 2022.

Jag ser fram emot att axla rollen som näringslivschef i Mariestad. Jag gör det med ett brinnande intresse för affärer, kroniskt positiv livssyn och med ett stort hjärta för Mariestad, säger Peter Jonsson.

Kontakt

Per Garenius
Samhällsbyggnadschef
Telefon: 0501-75 50 22
E-post: per.garenius@mariestad.se