Enkätsvar ger fortsatt bra betyg för företagsklimatet

Graf som visar Mariestads resultat jämfört med Sveriges snitt från 2002-2022.

Mariestads kommun fortsätter klättra uppåt i omdömet om företagsklimatet. Det visar enkätsvaren för årets mätning som släpptes i början på juni.

Svenskt näringsliv skickar varje år ut en enkätundersökning till landets företagare med frågor om kommunernas företagsklimat. Nu har svaren för årets mätning släppts och Mariestad fortsätter klättra uppåt. Resultatet visar att Mariestad har näst bäst företagsklimat i Skaraborg. Från förra årets 4,1 ökade vi nu till 4,2 vilket är det högsta sammanfattade omdömet från näringslivet någonsin. Omkring 100 företag har svarat på enkäten som gjordes under januari. Mariestads resultat går att jämföra med Sveriges sammanfattade omdöme som landade på 3,43. 

Vi är väldigt glada över resultatet av det sammanfattade omdömet. Att ha ett resultat över 4 visar på ett gott företagsklimat och det peppar oss i vårt fortsatta arbete, säger Susanné Wallner näringslivschef.

Årets företagsranking presenteras den 28 september. 2021 hamnade Mariestad på plats 30 vilket var en förbättring med hela 28 placeringar sedan 2020.

Mer information om enkätsvaren och företagsklimatet finns på länken nedan.

Enkätsvar och företagsklimat Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: