Mariestad klättrar mot toppen i näringslivsrankning

Fyra personer går utomhus i stadsmiljö.

Mariestad klättrar återigen i Svenskt Näringslivs företagsranking, den här gången med nio placeringar till plats 21.

Svenskt näringsliv genomför årligen en enkätundersökning i Sveriges 290 kommuner där näringslivet får svara på frågor om företagsklimatet i just sin kommun. Resultatet från 2022-års enkät visar att Mariestad klättrar med nio placeringar och landar på plats 21, med ett sammanfattande omdöme på 4,24 som är kommunens bästa resultat någonsin. Mariestads resultat går att jämföra med Sveriges sammanfattade omdöme som landade på 3,43.

Det är fantastiskt roligt att se engagemanget och drivkraften i Mariestads näringsliv. Nu satsar vi på att tillsammans bli ännu bättre och skapa de allra bästa förutsättningarna för att driva företag i vår kommun, säger näringslivschef Peter Jonsson.

Jessica Tengeland från Svenskt Näringsliv besöker Mariestad och en lunchträff för näringslivet under torsdagen och presenterar årets företagsranking och resultatet av Mariestads näringslivs enkätsvar. Extra positivt är att företagen ger kommunen bättre i betyg på samtliga mätpunkter utom två. Allra bäst betyg får kommunpolitikernas attityder till företagande.

Du kan läsa mer om företagsrankingen och Mariestad kommuns resultat på Svenskt Näringslivs webbsida. Länk finns här nedan.

Företagsranking Svenskt Näringsliv 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Peter Jonsson
Näringslivschef
Telefon: 0501-75 50 25
E-post: Peter Jonsson

Sidan senast uppdaterad: