Livet i Skaraborg – upptäck Skaraborg med kommunalförbundets nya inflyttarsatsning

Pojke håller i en pinne samtidigt som han springer och leker med sin hund i skogsmiljö.

För att få fler att upptäcka och flytta till Skaraborg har Skaraborgs kommunalförbund under 2022 arbetat med projektet ”Livet i Skaraborg”. En del av projektet har varit att skapa en ny webbplats med inflyttarservice, vilken lanserades igår den 25 januari.

Webbplatsen är framtagen av Skaraborgs kommunalförbund på uppdrag av Skaraborgs kommuner, med stöd av Västra Götalandsregionen och Sparbanksstiftelsen Skaraborg. Syftet med webbplatsen är att fler ska upptäcka och välja att bosätta sig i Skaraborg. I Skaraborg finns ett gemensamt mål om att öka invånarantalet till 300 000 invånare och för att nå dit måste fler personer upptäcka vilken underbar plats Skaraborg är.

På webbplatsen kan du läsa mer om hur det är att bo, jobba och spendera din fritid i Skaraborg, där samtliga kommuner inklusive Mariestad presenterar sig och sina kommuners unika egenskaper inför potentiella nyinflyttade. Den som är nyfiken på att veta ännu mer har dessutom möjlighet att kontakta kommunalförbundets inflyttarguider, som ger personligt stöd och rådgivning inför en flytt till Skaraborg.

Tillväxtutmaningar för delregionen

Skaraborg är en attraktiv delregion på framväxt där så många som möjligt ska kunna leva, bo och arbeta. En av Skaraborgs största tillväxtutmaningar är att arbetsgivare ska lyckas attrahera och rekrytera den nyckelkompetens som behövs för att fortsätta växa och utveckla sina verksamheter. Tillgång till nyckelkompetens är och blir en avgörande faktor för ett fortsatt livskraftigt näringsliv och offentlig sektor i Skaraborg.

Webbplatsen Livet i Skaraborg Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: