Klart med ny hyresgäst för Jubileumsteaterns restaurang och kök

Korrigering kl 16:18
I den ursprungliga texten skrev vi att Albert Khalaf och Slejman Khalaf tillsammans skulle driva Jubileumsteaterns restaurang och kök. Det stämmer inte. Det är Albert Khalaf som kommer driva verksamheten tillsammans med sina brorsöner, varav den ena är köksmästare och den andra är restaurangchef.

Restaurang Karlshome sedd från sjön.

Idag tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att låta krögaren Albert Khalaf tillsammans med sina brorsöner, driva Jubileumsteaterns restaurang och kök, genom ett nybildat bolag.

Vi är väldigt glad över att de vill driva verksamheten på Karlsholme och att vi nu skrivit ett avtal, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande.

Efter en lång process är det nu klart med en hyresgäst som matchar de förväntningar kommunen har på verksamheten, för att den ska kunna bedrivas långsiktigt och hållbart.

– Utöver restaurangverksamheten, har vi även haft med att hyresgästen ska kunna arrangera event och större tillställningar, säger Peter Jonsson, näringslivschef i kommunen.

Avtal med hyrestrappa

Avtalet är skrivet på fem år med en hyrestrappa på fyra år, vilket innebär att hyran kommer att höjas stegvis.

– Eftersom vi befinner oss i en lågkonjunktur och att verksamheten inte varit igång de senaste två åren har vi valt att utforma avtalet med en hyrestrappa. Det handla om att vi är angelägna om att det ska bli en bra start och att vi vill ge förutsättningar till en långsiktig verksamhet, säger Johan Abrahamsson.

Startar 1 maj 2024

Albert Khalaf driver idag restaurangen Sällskapet i Skövde sedan flera år tillbaka. Planen är att Jubileumsteaterns verksamhet ska starta 1 maj 2024. Fram till dess kommer lokalerna att anpassas för att möjliggöra en bättre logistik.

– I ett tidigare beslut har vi bestämt att vi bland annat kommer att bygga om köket, så att man kan nå baren både från teatern och från restaurangdelen, berättar Peter Jonsson.

 

Kontakt

Johan Abrahamsson
Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0501-75 50 61
E-post: Johan Abrahamsson

 

Sidan senast uppdaterad: