Metsä Tissue planerar för historiskt stor expansion i Mariestad

Illustration Metsä Tissue

Kommunledningen är oerhört glada över den enorma satsning och miljardinvestering som Metsä Tissue planerar. Expansionen stärker Mariestad som etableringsort.

Under torsdagen den 12 september offentliggjorde Metsä Tissue den stora nyheten att en miljardinvestering planeras på Katrinefors bruk. Planen, i ett första skede, är en investering på närmare 2,5 miljarder kronor på Katrinefors bruk. Metsä Tissue uttalar att Mariestad har utmärkta förutsättningar för att bli en central hub för organisationens verksamhet i Skandinavien.

Vi är otroligt stolta och glada över att Metsä Tissue väljer att satsa i Mariestad. Det är också ett bevis på vad vi hela tiden sagt om att vi har ett väldigt bra geografiskt läge, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande. Satsningen kan även locka andra företag till etablering i Mariestad, fortsätter Johan Abrahamsson.

Investeringen ska gå till att dubblera och lägga om till mer miljövänlig produktion. Målet är en helt fossilfri produktion år 2030.

Jag imponeras av Metsä Tissues hållbarhetsvisioner som går hand i hand med kommunens ambitioner och kommunens Vision 2030. Företaget passar väl in i vår lokala hållning och vi har redan börjat prata om ett samarbete kring kompetensförsörjning, säger Kristofer Svensson.

Ansökan om nytt miljötillstånd för den framtida produktionen har påbörjats.

Länk

Metsä Tissues pressmeddelande om satsningen i Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Johan Abrahamsson
Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0501-75 50 61
E-post: Johan Abrahamsson

Kristofer Svensson
Kommunchef
Telefon: 0501-75 50 60
E-post: Kristofer Svensson

Sidan senast uppdaterad: