Näringslivsfrukost januari

Bilden visar en klippa som sträcker sig ner i Vänerns vatten. Horisonten i bakgrunden.

Årets första näringslivsfrukost hölls hos LRF Konsult.

Efter frukost och mingel hälsade kommunchef Kristofer Svensson och Helene Källgård från LRF konsult alla välkomna.

Information från kommunen

Den 21-23 februari är det dags för Bomässan på Novab Arena i Mariestad. Av mässarrangören, utställare och besökare erkänd som en av de bästa mässorna. De lokala företagarna gör bra affärer på mässan och kanske slås vallen, 10 000 besökare på tre dagar, i år.

Mariestads Näringslivsgala arrangeras den 14 maj. Det är en kväll för att lyfta och hylla det lokala näringslivet för sina insatser. Priser och erkännanden delas ut inramat i en atmosfär som bara läget vid Vänern kan erbjuda.

Svenskt Näringslivs enkätundersökning om näringslivsklimatet är på gång. Kommunchefen uppmanar alla att svara på den. Den är kommunens bästa verktyg och redskap för samlad information från näringslivet.

För den som har funderingar, frågor eller andra inspel finns kommunens tjänstemän och förtroendevalda alltid tillgängliga, hör gärna av er, uppmanade kommunchefen.

LRF Konsult

Bolaget har funnits i 101 år och startades av Ludvig Naneson, vars vision var – en byrå med alla tjänster samlade. Bolaget fick namnet Driftsbyrån.
På 1980-talet görs ett namnbyte till LRF Konsult. Bolaget har 1300 medarbetar fördelade på 130 orter och servar 70 000 kunder. Nio medarbetar finns i Mariestad där kontoret har funnits i 60 år. Redovisning, skattefrågor, juridik och ekonomistyrning erbjuds från Mariestadskontoret, vissa tjänster samarbetar man om i Skaraborg.

I mars görs ett andra namnbyte, när man blir Ludvig & Co, detta tillförd av att LRF Konsult till 75 procent köps upp av riskkapitalbolaget Altor Funds.
Altors tekniska kompetens ger LRF-konsult förutsättningar att låta sin tjänster möta framtidens krav på digitalisering.
Typkunden är ägarledda bolag med 0-50 anställda, med omsättning upp till 100 000 MSEK.

LRF Konsult finns sedan 1,5 år på Haggården, en plats vald efter kundernas behov av tillgänglighet, mitt i trafiknavet och enkelt att besöka.
När kunden inte kan komma till kontoret sker arbetet på plats hos kunden.

Näringslivsfrukosten avslutades med att Helene Källgråd tackade för visat intresse och alla gäster fick med sig fribiljetter till Bomässan.

Nästa näringslivsfrukost

Den 27 februari är det nästa näringslivsfrukost och då görs ett besök hos ELPM AB.

Sidan senast uppdaterad: