Fördomsfri rekrytering

Porträttfoto av Elaine Eksvärd och Pelle Sandstrak.

Vill du som chef eller HR-medarbetare lära dig mer om fördomsfri rekrytering?

I ESF-projektet Kick Off som pågått i drygt ett år öppnas nu upp för fler deltagare att vara med i ett snabbspår! Du får i snabbspåret för chefer och HR vara med på en inspirationsföreläsning med skickliga talare samt en heldags utbildning i fördomsfri rekrytering i november 2020. För att hänga med får du också möjlighet att på egen hand ta del av en inspelad utbildning i fördomsfri rekrytering på drygt en timme samt ett digitalt seminarium på temat ”mångfald och inkludering” på en timme.

Under inspirationsföreläsningarna den 13 januari 2021 eller 19 januari 2021 i Vara konserthus kommer du att få lyssna till:

Pelle Sandstrak - Vem är normal och måste vi må så bra?

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor.

Pelle menar att livet är en berg- och dalbana. Han synar det perfekta livet i detalj och funderar över vårt behov av att alltid ”må bra”. De frågor han dryftar bjuder in var och en av oss att inte frukta de/det som är annorlunda, utan snarare att värna om våra egna liksom om andras unika egenskaper – såväl i privatlivet som på arbetsplatsen. 

Pelle Sandstrak har vuxit upp med Tourettes syndrom och föreläser om vad som egentligen är normalt. I föreläsningarna vrider han på begreppen normalitet och vanlighet och får oss att inse att vara fullständig normal är ett ganska farligt tillstånd.

Elaine Eksvärd - Knäck generationskoderna – så formade din tid din karaktär

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicera över generationsgränserna.

Elaine Eksvärd är retorikkonsult, föreläsare, författare och entreprenör. Hon är en av Sveriges absolut främsta föreläsare och utsedd till Årets Talare 2016.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

För mer information se: https://www.vastraskaraborg.se/aktiviteter/kick-off-–-inkludering-rekrytering/snabbspår-44507751 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: