Inspektörerna nöjda efter trängseltillsyn under sommarsäsongen

Värmerier på rad med en trave tallrikar bakom

Trängseltillsyn har bedrivits hos de livsmedelsverksamheter som har en servering och de lokala restaurangerna har gjort vad de kunnat för att förhindra smittspridningen.

- Det vi har tittat på är efterlevnaden av den nya lagstiftningen för att förhindra spridning av Covid19. Vi har även fått in en del klagomål som vi har följt upp. Några har varit befogade och en del obefogade. Några förelägganden har vi behövt besluta om och dessa har följts så vi har inte behövt stänga något ställe. Vi har haft bra samtal med verksamhetsutövarna och de flesta av kunderna har tagit sitt ansvar, berättar miljö- och hälsoskyddsinspektör Eva Rehnberg.

Hamnområdet

Farhågor fanns för bodarna i hamnen men ett gott samarbete gav resultat. Inga klagomål har inkommit och inga problem har kunnat konstateras vid tillsynen. De bekymmer som varit har handlat om gäster som tappat omdömet efter lite alkohol i kroppen. Några restauranger satte in extrapersonal på de tider där det var problem.

Nu väntar en kallare säsong

- Vi är nöjda med hur det fungerat på uteserveringarna i sommar. Vi hoppas att det kommer att fungera bra även nu när det blir kallare och det blir större belastning på serveringarna inomhus, säger Eva Rehnberg.
Det är viktigt att komma ihåg att risken för smitta ökar när människor befinner sig inomhus i begränsade utrymmen. Det blir ännu viktigare att hålla avstånd och att stanna hemma även om man bara känner sig lite sjuk.

Sidan senast uppdaterad: