Utegrupperna ser till att hålla rent — gör det du också!

Ett arbetslag kallat Utegruppen i Mariestads kommun står framför sin minibuss i Stadsparken iklädda gula och orangea arbetskläder.

Urban Sundmans arbetslag ser till att hålla rent och snyggt i staden.

Utegrupperna inom daglig verksamhet jobbar året runt med att hålla rent på allmänna platser i staden. När våren kommer märks det att nedskräpningen ökar.

Urban Sundman är stödassistent och arbetshandledare för den utegrupp som utgår från Vadsbo museum och jobbar mot tekniska förvaltningen och parkavdelningen.

Det är ett härligt gäng som blivit en jättebra kommunresurs, säger Urban som går i pension i sommar.

Olika arbetsuppgifter

Just nu ingår nio personer i Urbans grupp. Med sin minibuss far Utegruppen runt i kommunen där de har flera olika uppdrag. Arbetsuppgifterna består bland annat av skräpplockning, tömning av soptunnor och hundlatrin, gräsklippning samt uppröjning på några av våra mest populära badplatser.

Den här veckan ska vi hjälpa till att köra jord till ett äldreboende och tidigare har vi även hjälpt till med flytt av möbler på skolor och förskolor. Alla är bra på något, säger Urban Sundman.

Nedskräpning

Just den här dagen har Utegruppen samlats för att rensa rabatter och dylikt i Stadsparken. De trivs bra med sina jobb, även om de tycker att folk skräpar ned ganska mycket.

Vi plockar flera sopsäckar med skräp varje dag. Det är mycket fimpar, plastburkar och så, säger Utegruppen samstämmigt.

Visa att du stöttar Utegruppens arbete genom att inte skräpa ned. Om du vill lära dig mer om vad du kan göra för att minska nedskräpningen finns information på följande sida:

Vi vill bli fler som inte skräpar ner | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: