Kommunvärdar hjälper till att hålla ordning och reda

Fyra personer, varav två medelålders kvinnor samt två yngre män, poserar framför kameran intill vattnet där en större båt ligger.

Kommunvärdarna kommer att dyka upp på publika platser i sommar.

I sommar kommer ett antal kommunvärdar att finnas på plats i Mariestad. En av deras arbetsuppgifter är att se till att folk håller avstånd för att förhindra smittspridning av covid-19, en annan rör olika serviceinsatser.

Även om smittläget ser bättre ut än på länge gäller det att fortsatt undvika trängsel och kontakter med personer du normalt inte umgås med. Kommunvärdarna Anna Blomqvist, Herman Ärlvik, Anette Persson och Jakob Johannesson tycker inte att det är ett problem att säga till på ett trevligt sätt.

Folk är nyfikna och verkar tycka det är kul att vi finns. Många har frågat vad en kommunvärd gör.

Finns på flera platser

Kommunvärdarna kommer att finnas på publika platser som i hamnområdet, på badstränder, i Sjötorp, på torget och på andra platser där det rör sig mycket folk. De är klädda med tröjor där deras titel är väl synlig.

Kommunvärdarna kommer också att hjälpa till med vissa serviceinsatser. Om du är sugen på en pratstund, eller har några frågor, testa din kommunvärd!

Kontakt

Linus Engqvist
Arbetsledare parkavdelningen
Telefon: 0501-75 61 75
E-post: linus.engqvist@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: