Robert Skogh får Vänerstipendiet 2020

Robert Skogh från Otterbäcken får årets Vänerstipendium, som delas ut av Karlstads kommun.

Robert Skogh från Otterbäcken får årets Vänerstipendium! Han har under två decennier varit en välkänd och uppmärksammad person i arbetet med Vänerns unika lax- och öringstammar. Han har tidigare arbetat som miljöchef på Gullspångs kommun och är numera miljöinspektör i Mariestads, Töreboda och Gullspångs kommuner.

Även på fritiden har Robert kämpat för fisken. Han håller bland annat föredrag och återkommande guidningar för såväl besökande sällskap som för allmänheten. Hans förmåga att inspirera och entusiasmera andra för vikten av fisken och deras livsmiljö, har betytt mycket för att lyfta frågan, både i lokalsamhället och i myndighetsvärlden.

Vänerstipendiet är ett pris som instiftades i samband med Karlstads 400-årsjubileum. Som en gåva bildade övriga kommuner runt Vänern en fond kallad ”Jubileumsfond för Vänern”. Priset består av ett stipendium på 20 000 kr som delas ut av Karlstads kommun till en person, företag, organisation eller förening som arbetat för att öka kunskaperna om Vänern.

Läs mera på LakeVänern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: