Så kan du titta på hela sändningen från FN-mötet i Glasgow med Mariestads kommun i fokus

Två män och en kvinna poserar framför en blå bil vid en tankstation för vätgas. Skymning med starkt orange solljus.

Jonas Johansson, Susanné Wallner och Johan Abrahamsson tog vätgasbil till Glasgow.

Den 8 november intog Mariestads kommun scenen på FN:s klimatkonferens COP26 i Glasgow. Mariestad talade under rubriken "Liten stad – stor påverkan". Nu kan du se hela sändningen i efterhand.

Den 5 november satte sig Johan Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Susanné Wallner, näringslivschef och Jonas Johansson, utvecklingschef, i en bränslecellsbil med vattenånga som enda utsläpp för att påbörja resan mot FN:s toppmöte i Glasgow.

Mariestad var inbjuden som enda kommun i Sverige för att tala om den lilla stadens möjligheter att göra skillnad i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom test- och demonstrationsplats Electrivillage testar Mariestads kommun olika lösningar för att bland annat främja hållbara transporter och miljövänliga logistiklösningar.

Mariestads kommun bjöd in ett antal aktörer i form av gästtalare och samarbetspartners att medverka på den tre timmar långa dragningen med efterföljande paneldebatt. Det visades också en kortiflm på ett naturskönt Mariestad. På länken nedan kan du se hela sändningen som sågs av 1,4 miljoner människor live.

Small Cities - Big Impact - YouTube Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: