Mariestads kommun och ElectriVillage talar på Climate week New York

Mariestads kommun har genom sina satsningar inom ramen för Electrivillage uppmärksammats på flera nationella och internationella arenor och intresset fortsätter. Den 24 september är utvecklingsstrateg Susanné Wallner inbjuden till Climate week i New York som talare för att dela med sig av kommunens klimatarbete.

Utvecklingsstrateg Susanné Wallnér är inbjuden tillsammans med Swecos hållbarhetschef Mattias Goldmann, för att prata om Electrivillage i en paneldebatt om hur offentlig sektor arbetar med omställning mot hållbara energilösningar. Mariestads arbete lyfts som gott exempel. Paneldebatten genomförs i Stockholm och livesänds via webbsändning som en del av Climate week New York.

- Sverige har bestämt sig för att vara en förebild att vända sig till i klimatarbetet. Men för att det ska hända, måste vi ha sådant som imponerar på omvärlden och som vi konkret kan visa upp – tuffa mål räcker inte långt. Därför är Mariestads vätgasarbete så värdefullt och att Climate week New York visar upp det är ännu ett kvitto på att föregångsmetodiken fungerar, säger Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco.

Provkörning av Mariestad kommuns vätgasbilar livesänds

I samband med Climate week kör Mariestads kommun upp vätgasbilar för provåkning i centrala Stockholm, där inslaget från Climate week sänds. Resan från Mariestad till Stockholm kommer även att filmas och sändas under klimattoppmötet.

- Genom satsningen på Electrivillage i vår kommun får vi möjligheten att delta på konferenser som denna där vi får dela vår erfarenhet. Vi är stolta över att vi ses som en viktig spelare som ligger i framkant när det kommer till den stora klimatomställningen, säger Susanne Wallnér, utvecklingsstrateg Mariestads kommun.

Näringsliv, regering och civilsamhälle samlas kring hållbarhetsfrågor

Förutom Mariestads kommun deltar bland annat Andreas Ahrens Head of Climate Inter IKEA Group, Johan Rockström Director for Climate Impact Research Potsdam Institute for Climate Impact Research och Christiana Figueres Founding Partner på Global Optimism tidigare Executive Secretary på UNFCCC.

Climate week är ett årligt event inom ramen för We don’t have times organisation. Climate week hålls tillsammans med FN: s generalförsamling och samlar internationella ledare från näringslivet, regeringen och det civila samhället för att driva opinion och dela erfarenhet och kunskap kring globala klimatåtgärder.

Följ sändningen

Klimattoppmötet livesänds torsdag den 24/9 15:00-19:00 och går att följa via länken: wedonthavetime.org/racetozero Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Textning och syntolkning av filmen ovan kommer inom kort.

Sidan senast uppdaterad: