Filmmakare lyfter Mariestads goda exempel i dokumentär

Kommunalrådet Johan Abrahamsson blir intervjuad av filmmakarna Annika Dopping och Mikael Agaton vid vätgastankstationen i Haggården en gråmulen februaridag.

Kommunalrådet Johan Abrahamsson (till höger) intervjuas av filmmakarna Annika Dopping och Mikael Agaton.

Intresset för Mariestads kommuns satsning på Electrivillage och hållbara lösningar är fortsatt stort. Senast i raden av besökare är Annika Dopping, känd tv-profil, och Emmyprisade filmaren Mikael Agaton som tillsammans producerar en internationell vetenskapsdokumentär.

Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) intervjuades av filmskaparna, vars nya produktion "Water - the strangest liquid", lyfter Mariestad som en av två framstående svenska innovationer runt vatten. Mer konkret handlar det om satsningen på vätgas där Mariestad var först i världen med produktion av närproducerad grön vätgas vid tankstationen i Haggården. Vi bygger också Kronoparkens förskola där solenergi, vatten och vätgas är centrala delar i energilösningen. 

Vi får hela tiden förfrågningar från näringslivet, andra kommuner och myndigheter samt aktörer på den internationella marknaden som vill veta mer om våra projekt. Det är kul att Mariestad sätts på kartan i dessa sammanhang, vi ser att det ger fler etableringar och framförallt skapar vi en hållbar framtid för våra barn och barnbarn, säger Johan Abrahamsson.

Är imponerad

Annika Dopping, som själv brinner för hållbarhetsfrågor, är imponerad över att Mariestads kommun hittat vägen från ord till handling.

För att säkra en hållbar framtid kommer framsynta kommuner så som Mariestad behöva leda utvecklingen genom visionära, innovativa och självförsörjande energilösningar, säger Annika Dopping.

Kontakt

Johan Abrahamsson
Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0501 - 75 50 61
E-post: johan.abrahamsson@mariestad.se