Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Kommunen som arbetsgivare

Att arbeta på Mariestads kommun ger dig möjlighet att vara med och påverka din egen och andras vardag. På kommunen har ditt arbete en betydelse — du behövs och du uppskattas.

Kommunen är Mariestads största lokala arbetsgivare. Årsskiftet 2013/2014 hade vi cirka 2040 tillsvidareanställda. Av alla anställda är hälften 49 år eller äldre. Av de anställda är 80 procent kvinnor och 20 procent män. Den genomsnittliga sysselsättningsgraden är för närvarande 90,64 procent. Av alla anställda arbetar cirka 76,73 procent inom äldreomsorgen, skola eller barnomsorgen.

Kommunen har kollektivavtal med knappt 20 olika fackliga organisationer, som representerar de cirka 120 olika yrkesområden som finns i kommunen.

Alla våra yrken innebär mycket kontakt med människor, så bland det viktigaste för den som vill ha anställning i kommunen är att tycka om att möta andra människor i sitt jobb.

Arbetsgivarrollen
Mariestads kommun satsar på att utveckla sin arbetsgivarroll och sitt arbetsgivaranseende. Mariestads kommun har antagit en Arbetsgivarpolicy. Med denna som stöd strävar Mariestads kommun efter att inom fem år upplevas som en av de attraktivaste arbetsgivarna inom kommunen/regionen.

Sidan senast uppdaterad: 2018-07-16

Relaterad information

Kontakt

Per Johansson
HR-chef
Telefon: 0501-75 50 30
E-post: Per Johansson

Ansvarig nämnd
Kommunstyrelsen

Länkar

Lediga jobb i Mariestads kommun på Facebook:
Jobba i Mariestadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dokument
ArbetsgivarpolicyPDF

Kontakta oss

Telefon

0501-75 50 00

Adress

Mariestads kommun
542 86 Mariestad

Samarbetskommunerna

Gullspång kommun till startsidan
Töreboda kommun till startsidan