DÖLJ MENY

Sommarjobb för dig 16-17 år

Sommarjobb för dig som är 16 till 17 år

Du som inte tidigare haft feriepraktik och är född 2001 och 2002  (och som inte fyllt eller fyller 18 år innan/under sommaren) har möjlighet att söka plats inför sommaren 2019.

Feriepraktik kommer att erbjudas 30 timmar per vecka med en ersättning på 50 kronor i timman under följande perioder:

• Period 1: Vecka 27-29
  • Period 2: Vecka 30-32

Arbetsplatser

• Slupen - Sjötorp, 2 platser/period
    Praktiken innebär att du ska lära dig att berätta om båtens historia, visst underhållsarbete samt vara extra besättning vid turer. Båten är en turistattraktion vid slussen i Sjötorp och det är en ideell förening som ansvarar för verksamheten. Du som är intresserad av turism och båtar är som klippt och skuren för detta uppdrag.
  • Hembygdsföreningen/Hamnmagasinet - Lyrestad, 1 plats/period
    Praktiken innebär att hjälpa till i museet och caféet samt sköta viss försäljning, bistå turister med information och vara föreningen behjälplig. Har du ett serviceintresse samt ett kulturellt intresse passar denna feriepraktik dig utmärkt.
  • Hamnvärd - Mariestad, 4 platser/period
    Praktiken som hamnvärd innebär att städa och hålla rent och snyggt i hamnområdet men med fokus runt hamnbodarna. OBS! Förmiddagspass kl. 07.30 - 14:00 och eftermiddagspass 12:30-19:00, ange vid ansökan vilket pass du önskar.
  • Fastighetsskötare Mariehus 8 platser/period
    Praktiken innebär att vara med och utföra enklare trädgårdssysslor som exempelvis ogräsrensning m.m.
  • Vadsbo Museum - Mariestad, 2 platser
    OBS! endast vecka 27-29
    En praktik för dig som är historieintresserad och beredd att vara i en lugn miljö under arbetsdagen. Du tar emot och visar besökare och turister till rätta. Kan förekomma uppgifter i museets butik samt att göra reklam för museet genom att dela ut affischer. Det kan även förekomma tungalyft och städning.
  • Kommunstäd ute - Mariestad, 2 platser/period
    OBS! Period 1 vecka 28-29 Period 2 vecka 30-31
    Ett uppdrag där du tillsammans med en arbetskamrat går runt, enligt en färdig rutt, och håller rent i centrala Mariestad. Gillar du att vara utomhus och hålla rent och snyggt så kommer du att trivas med denna feriepraktik.
  • Ekuddenbadet - Mariestad, 2 platser
    OBS! endast vecka 25-26
    Praktiken innebär att vara behjälplig vid simskolan och med andra sysslor inom området.

Så här ansöker du

Fyll i dokumentet "Ansökan till feriepraktik" under relaterad information och skicka sedan in din ansökan via mail eller post.

OBS! Sista ansökningsdag 2019-04-18

Sommarjobb för dig som är över 18

Du som fyllt 18 år har möjlighet att söka sommarjobb inom vårdyrken i Mariestads kommun. Läs mer och ansök på sidan Timvikariat och sommarjobb för dig över 18 år. Du hittar sidan i menyn under Arbeta i Mariestads kommun.

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-13

Receptionen Maria Nova