Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Sommarjobb

Sommarjobb för dig som är 16 till 17 år

Du som inte tidigare haft feriepraktik och är född 2001 och 2002  (och som inte fyllt eller fyller 18 år innan/under sommaren) har möjlighet att söka plats inför sommaren 2019.

Feriepraktik kommer att erbjudas 30 timmar per vecka med en ersättning på 50 kr/h under följande perioder:

 • Period 1: Vecka 27-29
 • Period 2: Vecka 30-32
 • Kommunstäd period 1: Vecka 28-29
 • Kommunstäd period 2: Vecka 30-31
 • Ekuddenbadet: Vecka 25-26 

Arbetsplatser

 • Slupen - Sjötorp, 2 platser/period
  Praktiken innebär att du ska lära dig att berätta om båtens historia, visst underhållsarbete samt vara extra besättning vid turer. Båten är en turistattraktion vid slussen i Sjötorp och det är en ideell förening som ansvarar för verksamheten. Du som är intresserad av turism och båtar är som klippt och skuren för detta uppdrag.
 • Hembygdsföreningen/Hamnmagasinet - Lyrestad, 1 platser/period
  Praktiken innebär att hjälpa till i museet och caféet samt sköta viss försäljning, bistå turister med information och vara föreningen behjälplig. Har du ett serviceintresse samt ett kulturellt intresse passar denna feriepraktik dig utmärkt. 
 • Lekplatsvärdar - Mariestad, 4 platser/period
  Praktiken innebär att vandra runt bland lekplatserna i centrala Mariestad med en skrinda full med leksaker. Din uppgift är att tillsammans med arbetskamraten leka och aktivera barn på olika sätt. Är du intresserad av barn, gillar lek och charader och är öppen för alla slags upptåg är du rätt person på rätt plats.
 • Vadsbo Museum - Mariestad, 2 platser OBS! endast 1 period vecka 27-29
  En praktik för dig som är historieintresserad och beredd att vara i en lugn miljö under arbetsdagen. Du tar emot och visar besökare och turister till rätta. Kan förekomma uppgifter i museets butik samt att göra reklam för museet genom att dela ut affischer. Det kan även förekomma tungalyft och städning.
 • Turistbyrån – Mariestad 1 plats OBS! endast 1 period vecka 27-29
  En feriepraktik som innebär att vara ute i Mariestad och informera turister. Genom att dela ut information, tipsa om vart man kan äta, vilka utflyktsmål som finns mm. En plats för dig som är utåtriktad och har ett intresse för foto och film.
 • Kommunstäd ute - Mariestad, 2 platser/period vecka 28-29 och 30-31
  Ett uppdrag där du tillsammans med en arbetskamrat går runt, enligt en färdig rutt, och håller rent i centrala Mariestad. Gillar du att vara utomhus och hålla rent och snyggt så kommer du att trivas med denna feriepraktik.
 • Ekuddenbadet - Mariestad, 2 platser OBS! endast vecka 25-26
  Praktiken innebär att vara behjälplig vid simskolan och med andra sysslor inom området.

Sommarjobb för dig som är över 18

Du fyllt 18 år har möjlighet att söka sommarjobb inom vårdyrken i Mariestads kommun. Läs mer och ansök på sidan Anmäl dig som semester- och timvikarie. Du hittar sidan i menyn under Arbeta i Mariestads kommun.

Sidan senast uppdaterad: 2019-02-12

Relaterad information

Kontakt

Receptionen Maria Nova
Telefon 0501-75 50 91
E-post: Feriepraktik

Besöks- och postadress

Arbetsmarknadsenheten
Maria Nova Vuxenresurs
Blombackagatan 16
542 33 Mariestad