Timvikariat och sommarjobb för dig 18 år och äldre

Är du intresserad av sommarvikariat eller att arbeta som timvikarie inom stöd och omsorg eller förskola?

Vi söker dig som:

• är över 18 år
  • är intresserad av att hjälpa andra människor
  • är social och ansvarstagande
  • kan arbeta både i grupp och självständigt
  • ser människors lika värde trots olikheter
  • gillar utmaningar
  • kan prata, förstå och skriva bra svenska
  • kan och vill cykla

Relevant utbildning och erfarenhet av liknande arbete är självklart meriterande, men vi ser främst till dina personliga egenskaper.

Du kan arbeta inom flera olika områden inom stöd och omsorg

Hos oss kan du arbeta inom olika verksamheter.

• Särskilt boende-boende för äldre med behov av hjälp
  • Demensboende-boende för personer med demens
  • Korttidsboende-tillfälligt boende för personer med behov av hjälp
  • Hemtjänst-hjälper den enskilde i hemmet
  • Gruppboende-boende för brukare inom LSS
  • Personlig assistent-hjälper en person i det egna hemmet
  • Dagvård-daglig sysselsättning för äldre och dementa
  • Dagcenter-daglig verksamhet för personer inom LSS
  • Psykiatri-stöttar den enskilde i hemmet eller på boende

Arbetsuppgifter inom stöd och omsorg

Våra verksamheter ser olika ut och riktar sig till många olika målgrupper. Arbetsuppgifterna är därför mycket varierande beroende på vart man jobbar.

Exempel på olika arbetsuppgifter:

• Vardagssysslor som städning, handling, matlagning, bäddning, pedagogisk stöttning.
  • Svara på larm och utföra olika akuta insatser som att hjälpa någon som trillat.
  • Dokumentering, bedömning och rapportering.
  • Utflykter och promenader och aktiviteter som den du sköter om gillar att göra.
  • Ledsagning till olika aktiviteter.
  • Personlig omvårdnad som hygien, dusch, toalettbesök, stöttning, social närvaro
  • Sköta om husdjur.

Filmen visar hur det kan vara att arbeta inom stöd- och omsorgsyrken i Mariestads kommun.

Arbete inom förskola

Vi söker även timvikarier till förskolan. Som vikarie inom förskolan ersätter du ordinarie personal. Ansök via länk under "Relaterad information" här på sidan. Vi har inga vikarieplatser inom förskolan under sommaren.

Ansökan om timanställning och sommarjobb

Registrera dig och skicka in en digital ansökan via länkarna som du hittar under "Relaterad information" här på sidan. Bifoga gärna betyg och intyg från andra arbeten. Läs manualen och var noga när du fyller i ansökan. För semesterperioden söker vi endast vikarier inom vård och omsorg.

Krav för att få arbeta med barn och unga

För att arbeta med barn och unga under 18 år inom skola, barnomsorg och LSS krävs att du visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du hittar en blankett för att beställa detta på polisens hemsida, se länk under "Relaterad information" här på sidan. Det brukar ta ett par veckor innan du får utdraget.

Så hanteras din ansökan

Vi tar emot och sparar din ansökan och hör av oss om/när det finns möjlighet för arbete. Vi har tyvärr ingen möjlighet att besvarar din ansökan eller sända tillbaka intresseanmälningar i de fall vi inte kan erbjuda arbete. Har du inte hört något från oss innan sista ansökningsdatum så är du välkommen att förnya din ansökan vid nästa annonsering.

Det är viktigt att du håller din ansökan aktuell, har du till exempel skaffat dig utbildning, erfarenhet eller körkort så är det bra om du loggar in och uppdaterar din ansökan.

Enkelt att välja när du kan arbeta

För timvikarier använder ett bokningsverktyg där du i din digitala kalender markerar när du är tillgänglig för arbete. Utifrån det får du bokningar på den arbetsplats där du är godkänd som vikarie.

​Välkommen med din ansökan!

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-07

Bemanningsenheten
Stadshuset
Kyrkogatan 2, plan 5