Rutinerade Thomas går in som tillförordnad kommundirektör

Thomas Johansson, tillförordnad kommundirektör i Mariestad, iklädd blå tröja

Thomas Johansson är tillförordnad kommundirektör från och med 1 mars.

Thomas Johansson har lång erfarenhet av chefsuppdrag inom offentlig sektor. Som tillförordnad kommundirektör tänker han se till att kratta manegen för en ny kommundirektör.

Thomas Johansson har hunnit med att vara både planerings- och samhällsbyggnadschef i Mariestads kommun, dessutom var han kommunchef i Karlsborg i åtta år. Nu kliver han in i stället för Kristofer Svensson som går vidare till Skaraborgs kommunalförbund.
Mariestad har en otrolig utvecklingspotential. Vänern, Göta kanal och E20 är viktiga fördelar tillsammans med närheten till Skövde. Det finns ett stort engagemang och en framtidstro i kommunens näringsliv, säger Thomas Johansson.

Tillfälligt uppdrag

Ett av Thomas huvudsakliga uppdrag blir att ansvara för rekryteringen av en kommundirektör, när han själv ämnar att gå i pension under året.
Min ambition är att se till att den verksamhetsplan som kommunstyrelsen antagit ska bli verklighet och dessutom städa undan i ärendehögen och på det sättet kratta manegen för den nya kommundirektören, säger Thomas Johansson.

Sidan senast uppdaterad: