Robert och Robin är nya fältfritidsledare i Mariestad

Två män i 40-årsåldern med skägg står framför en kafeteria på en ungdomsgård.

Robert Werner och Robin Olsson hoppas bli ett naturligt stöd för ungdomar.

Nu är äntligen våra nya fältfritidsledare på plats. Robert Werner och Robin Olsson har båda bred erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar.

Robert Werner har tidigare jobbat som fritidsledare, inom kriminalvården samt inom skolan och då speciellt med barn med särskilda behov.

En viktig uppgift för oss är att vinna barn och ungdomars förtroende, de ska känna att de kan prata med oss om allt. Då kan vi också komma åt oönskade beteenden, säger Robert.

Synliga

Robin Olsson är nyinflyttad Mariestadsbo och kommer närmast från Vimmerby. Robin har jobbat med barn och ungdomar i hela sitt yrkesliv, bland annat som fritidsledare, klassföreståndare samt att han har erfarenhet från arbete på hvb-hem och inom lss.

Vi kommer att röra oss på platser där vuxna normalt kanske inte finns. När samhället stänger kommer vi ut, säger Robin.

Långsiktigt arbete

Fältfritidsledarna har sitt kontor i närheten av ungdomsgården Elvärket. Inledningsvis har det blivit en del planeringsarbete, men framöver kommer Robin och Robert att vara allt mer synliga på skolorna och ute på stan. Att bygga relationer är nyckeln i deras arbete. Duon påpekar att kontakten med föreningslivet också är mycket viktig.

Vi är inte socialen eller polisen. Det ska vara ett naturligt möte och en ömsesidig dialog.

På Instagram hittar du "faltfritidsledarna_mariestad" och inom kort kommer Robert och Robin att öppna ett konto på Facebook.

Kontakt

Robert Werner
Fältfritidsledare
Telefon: 0501-75 54 34
E-post: robert.werner@mariestad.se

Robin Olsson
Fältfritidsledare
Telefon: 0501-75 54 35
E-post: robin.olsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: