DÖLJ MENY

Blanketter, e-tjänster och självbetjäning

En del av kommunens e-tjänster och blanketter kan undertecknas med en e-legitimation. En e-legitimation kan jämföras med en vanlig ID-handling, till exempel ID-kort eller körkort. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt skriva under en handling och skicka in den till kommunen i form av ett elektroniskt dokument.

Du som redan är kund i en internetbank kan läsa mer på din banks hemsida hur just din e-legitimation fungerar. Vad gäller en juridisk person (aktiebolag, handelsbolag eller ideell förening) så är det firmatecknarens eller ombudets e-legitimation som används.

Om du vill signera digitalt så godkänner vi endast digitala signaturer som är upprättade med hjälp av ett BankID från Handelsbanken, SEB, Swedbank, SkandiaBanken, Länsförsäkringar Bank, Danske Bank, Sparbanken Finn, Sparbanken Gripen, Ikano Bank, Nordea och Telia.

Om du har problem med att öppna en blankett

Vi rekommenderar att du använder senaste versionen av Adobe reader. Den kan du ladda ner gratis hos Adobelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-tjänstplattform i Mariestads kommun

Snart kommer en e-tjänstplattform att lanseras för alla invånare och företag i Mariestads kommun. Där kommer vi samla alla digitala tjänster så att du enkelt kan hitta rätt, skicka in och följa dina ärenden. NÄr e-tjänstplattformen är på plats kommer alla blanketter och e-tjänster flytta in dit.

Barn och utbildning

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Anmäl att du vill ta emot din faktura för barnomsorg elektroniskt
E-faktura för förskola, frididshem samt pedagogisk verksamhet

Anmäl plats på förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem eller omplacera ditt barn till annan enhet.
Anmälan bör göras fem-sex månader innan behov av plats.
E-tjänst- Anmälan om plats länk till annan webbplats

Här kan du som redan har barn i förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg logga in för att fylla i inkomstuppgift, schematider, uppsägning av plats med mera.
E-tjänst - Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Grundskola

Vuxenutbildning

För andra huvudmän (förskola och skola)

Bygga och bo

Bostad och boendemiljö

Bygglov och anmälan byggnation

Förbygglovsärenden finns en e-tjänst där du skcikar in och kan följa dina ärenden.
Mitt byggelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vatten och avlopp
Anmäl att du vill ta emot din faktura för vatten och avlopp elektroniskt
E-faktura för VA

Lämna din vattenmätaravläsning,se historik för vattenförbrukning och fakturor, hämta autogiroblankett med mera.
E-tjänst vatten och avlopp

Övriga blanketter bygga och bo

Kultur och fritid

Anmäl att du vill ta emot din faktura för vatten och avlopp elektroniskt
E-faktura för Musikskola

Sök i bibliotekskatalogen, låna om och reservera böcker hemifrån.
Låna e-böcker och e-ljudböcker på biblioteket.

Här kan du se vilka lokaler som är lediga. Bokning sker via e-post eller telefon till fritidskontoret.
Se lediga lokalerlänk till annan webbplats

Sök i Föreningsregistretlänk till annan webbplats

Park och grönområden

Stöd och omsorg

Anmäl att du vill ta emot din faktura för äldreomsorg elektroniskt
E-faktura för äldreomsorg

Ansök om försörjningsstöd i vår e-tjänst
Ansök om försörjningsstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Färdtjänst

God man och förvaltare

Miljö

Avfall och återvinning

Avfallshanteringen i Mariestads kommun sköts av Avfallshanteringen Östra Skaraborg (AÖS). Blanketter gällande avfall och sopor hittar du på AÖS.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Näringsliv och jobb

Alkoholservering
Mariestads kommun ingår, tillsammans med sex andra kommuner i Skaraborg, i en samverkan kring serveringstillstånd. På webbsidan nednan kan du som företagare söka serveringstillstånd för alkohol.
Serveringstillståndlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kemikaliehantering

Livsmedelshantering

Tobak och e-cigaretter