Evenemang och fritidsaktiviteter

Här informerar vi om det som rör evenemang, fritidsaktiviteter och liknande kopplat till rådande situation med coronaviruset. Via länkarna kan du kontinuerligt hålla dig uppdaterad.

Sidan senast uppdaterad:

Öppnar idrottshallar för barn och unga

Från och med fredagen den 5 februari tillåts idrotts- och fritidsaktiviteter i kommunens idrottshallar för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. Beslutet kommer efter att Folkhälsomyndigheten och regeringen öppnat för denna möjlighet.

Fredagen den 5 februari togs ett ordförandebeslut av kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson, vilket innebär att kommunens egna verksamheter och föreningar kan återta sin verksamhet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. I övrigt hålls, i enlighet med tidigare fattat beslut, all icke-nödvändig kommunal verksamhet stängd.

I övrigt hålls, i enlighet med tidigare fattat beslut, all icke-nödvändig kommunal verksamhet tills vidare stängd. Det innebär att:

  • bibliotek
  • teater
  • Vadsbo museum samt
  • fritidsgårdar, hålls fortsatt stängda

Offentliga sammankomster och tillställningar

Den 23 november beslutade Länsstyrelsen Västra Götaland att att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Maxantalet på 8 personer även ska gälla för sittande publik. Detta beslut gäller istället för regeringens beslutade undantag för sittande publik.

Information och länkar

Ny pandemilag som påverkar bland annat föreningar
Tillsyn av nya covid-19-lagen - Länsstyrelsen Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ytterligare åtgärder för att bromsa smittspridningen, Folkhälsomyndigheten 18 december Länk till annan webbplats.

Publikgräns på 8 personer i Västra Götaland från 24 november - LÄnsstyrelsen Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regeringens beslut om större evenemang - Regeringskansliet Länk till annan webbplats.

Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19 - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Rekommendationer vid idrott och träningsanläggningar - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Samlad information om coronaviruset och idrottsrörelsen - Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Sommarkollo

Folkhälsomyndigheten säger att kollo och liknande lägerverksamheter för barn och ungdomar (födda 2002 eller senare) kan hållas i mindre grupper och genomföras i närområdet. Du som ansvarar för lägerverksamheten måste se till att minska risken för att covid-19 sprids. Du bör också göra en riskbedömning inför olika aktiviteter och vidta de försiktighetsåtgärder som krävs. Läs mer om riskbedömning på Folkhälsomyndighetens webbplats på länk ovan.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Jonathan Ryman
Säkerhetssamordnare   
Telefon: 0506-362 98 
E-post:Säkerhetssamordnarnas infobrevlåda

Kommunens informationsnummer

Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0501-75 69 69 måndag-fredag klockan 8.00-16.30.