För dig som är äldre och anhörig

Med åldern ökar risken att bli allvarligt sjuk av coronaviruset. Därför är det extra viktigt att alla hjälps åt att skydda äldre personer från att smittas av viruset.

Läs mer på:
Skydda dig själv och andra (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök på särskilt boende

Vid besök av anhörig behöver du anmäla i förväg.

Släpp inte in oanmälda personer som utger sig för att hjälpa

Du bör inte släppa in oanmälda personer som utger sig för att komma och hjälpa till. Kommunens personal kommer aldrig oanmäld. Vår vårdpersonal tar sig alltid in med nyckel. Alla förändringar kommuniceras direkt med den enskilde.

Mer information om corona på mariestad.se

Tillsammans med denna sida finns fler sidor, riktade till specifika målgrupper. I mobiltelefon och surfplatta når du sidorna via mobilmenyn längst upp på sidan. Via stationär och bärbar dator når du sidorna via sidmenyn.

Pia Stenlund
Medicinskt ansvarig sjuksköterska
Epost: Pia Stenlund

Förfrågningar praktisk hjälp till äldre

Teknisk hjälp på biblioteket

Telefon: 0501-75 58 00 (telefontid under bibliotekets öppettider)

Kommunens informationsnummer

Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0501-75 69 69 måndag-fredag klockan 8.00-16.30.

Tips och råd för att minska din oro - Röda Korset Länk till annan webbplats.

Äldrelinjen - MIND Länk till annan webbplats.

Socialstyrelsen - Anhöriga (du som vårdar en närstående) under coronaperioden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.