För dig som är företagare

Här informerar vi dig som är företagare om länkar till sidor med aktuell information om coronaviruset. Via länkarna kan du kontinuerligt hålla dig uppdaterad.

Länkar för information

Svenskt Näringsliv om coronaviruset Länk till annan webbplats.
Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna som corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Verksamt har sammanställt information om var du kan vända dig angående anstånd med betalning av skatt, korttidspermittering, finansiellt stöd från Riksbanken med mera.

Samlad information om coronaviruset - Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information från Tillväxtverket om bland annat korttidspermittering.

Visita - besöksnäringens branschorganisation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information för dig som driver företag inom besöksnäringen.

Svenskt Näringsliv medlemsorganisationer Länk till annan webbplats.
Vid arbetsrättsliga frågor hänvisas till respektive medlemsorganisation.

Dessa regler gäller vid coronaviruset - Försäkringskassan Länk till annan webbplats.
Information från Försäkringskassan

Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information om möjlighet till anstånd för företag att betala arbetsgivaravgifter och anställdas preliminärskatt (skattekrediter).

Information om coronaviruset - Regeringskansliet Länk till annan webbplats.
Här finns information från regeringen gällande bland annat stöd till företagare.

Privat vårdaktör som utför kommunalt finansierad vård- och omsorgsverksamhet

Sjukvårdsmaterial

Är du en privat vårdaktör och saknar sjukvårdsmaterial till följd av spridningen av sjukdomen covid- 19, till exempel handskar, munskydd och handsprit, vänd dig till medicinskt ansvarig sjuksköterska Pia Stenlund för mer information. E-post pia.stenlund@mariestad.se, telefon 0501 - 75 63 62.

Egentest

Du kan även som privat vårdaktör få möjlighet till egentester för dina medarbetare vid återgång i arbete vid lindriga symtom. För ytterligare information kontakta medicinskt ansvarig sjuksköterska Pia Stenlund för mer information. E-post pia.stenlund@mariestad.se, telefon 0501 - 75 63 62.

Personalvaccination

Har du personal som arbetar nära patienter och omsorgstagare inom vård och omsorg? Du kan anmäla intresse för vaccination mot Covid -19. Kontakta Agneta Rönnkvist för mer information och bokning. E-post agneta.ronnkvist@mariestad.se, telefon 0501 – 75 65 60.

Mer information om corona på mariestad.se

Tillsammans med denna sida finns fler sidor, riktade till specifika målgrupper. I mobiltelefon och surfplatta når du sidorna via mobilmenyn längst upp på sidan. Via stationär och bärbar dator når du sidorna via sidmenyn.

Jonas Johansson
Utvecklingschef
E-post: Jonas Johansson

Jessica Stark
Handläggare gata/trafik
E-post: Jessica Stark

Medborgarkontoret
E-post: Medborgarkontoret

Kommunens informationsnummer

Om du har frågor rörande kommunens verksamheter kopplat till corona och covid-19 kan du ringa vårt informationsnummer 0501-75 69 69 måndag-fredag klockan 8.00-16.30.