Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunalförbund

Mariestads kommun har valt att leverera en del kommunala tjänster tillsammans med närliggande kommuner. Samarbetet är organiserat i kommunalförbund. Det fungerar så att kommunalförbundet övertar ansvaret för en viss verksamhet från medlemskommunerna.

Mariestad kommun samverkar i fyra kommunalförbund

Kommunalförbundet Avfallshantering östra Skaraborg (AÖS)

AÖS hanterar allt som har med avfall och hushållssopor att göra. Bland annat driver de Bångahagens återvinningscentral. Avfallshantering Östra Skaraborg har Mariestad, Gullspång, Skövde, Hjo, Karlsborg, Tibro, Falköping och Töreboda kommuner som medlemmar. Kontakt: se länk till hemsida här på sidan.

Kommunalförbundet Räddningstjänsten östra Skaraborg (RÖS)

RÖS ansvarar för sotning i Mariestad, Skövde, Hjo, Karlsborg, Tibro, Töreboda och Gullspång kommuner. Kontakt: se länk till hemsida här på sidan.

Skaraborgs kommunalförbund

Skaraborgs Kommunalförbund har alla skaraborgskommunerna som medlemmar. Syftet med förbundet är att stärka Skaraborg och samverka för utveckling och ett effektivt resursutnyttjande. Kontakt: se länk till hemsida här på sidan.

Tolkförmedling väst

Förbundet arbetar för att stärka allas rätt till lika tillgänglig och rättssäker service och vård genom god tillgång på kvalificerade tolktjänster. Medlemmar i Tolkförmedling väst är Mariestad, Alingsås, Borås, Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Hjo, Karlsborg, Lerum, Lidköping, Lilla Edet, Munkedal, Mölndal, Orust, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, och Öckerö kommuner, samt Västra Götalandsregionen.

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-03