Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mariestads kommun deltar på Springtime

Ben på folk som tränar

Mariestads kommun gör en satsning på medarberarnas hälsa och erbjuder alla månadsanställda deltagande i den av Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner nyinrättade "MTG-klassikern". Andra arbetsgivare i kommunen utmanas att göra samma sak.

Först ut är Springtime den fjärde maj, som är det första av tre springlopp som genomförs inom Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner. I juli är det sedan dags för Riddarsprånget i Hova och i augusti går Kanaljoggen i Töreboda. Förhoppningen är att de anställda deltar på alla tre evenemangen, som en MTG-klassiker.

Satsningen görs tillsammans med Personalklubben och syftar både till att uppmuntra till en hälsosam livsstil men också att medarbetarna ska göra saker tillsammans.

- Man får springa eller gå och välja vilken av sträckorna man vill. Efteråt träffas vi och fikar tillsammans, säger Per Johansson, HR-chef.

- Det är viktigt med aktiviteter som uppmuntrar till rörelse. Mariestads kommun utmanar de andra arbetsgivarna i stan att ställa upp och erbjuda sina anställda samma sak, säger Kristofer Svensson, kommunchef.

Kontakt

Per Johansson
HR-chef Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner
Telefon: 0501-75 50 30
E-post: Per Johansson

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-10