Mariestads kommun deltar på Springtime

Ben på folk som tränar

Mariestads kommun gör en satsning på medarberarnas hälsa och erbjuder alla månadsanställda deltagande i den av Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner nyinrättade "MTG-klassikern". Andra arbetsgivare i kommunen utmanas att göra samma sak.

Först ut är Springtime den fjärde maj, som är det första av tre springlopp som genomförs inom Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner. I juli är det sedan dags för Riddarsprånget i Hova och i augusti går Kanaljoggen i Töreboda. Förhoppningen är att de anställda deltar på alla tre evenemangen, som en MTG-klassiker.

Satsningen görs tillsammans med Personalklubben och syftar både till att uppmuntra till en hälsosam livsstil men också att medarbetarna ska göra saker tillsammans.

- Man får springa eller gå och välja vilken av sträckorna man vill. Efteråt träffas vi och fikar tillsammans, säger Per Johansson, HR-chef.

- Det är viktigt med aktiviteter som uppmuntrar till rörelse. Mariestads kommun utmanar de andra arbetsgivarna i stan att ställa upp och erbjuda sina anställda samma sak, säger Kristofer Svensson, kommunchef.

Per Johansson
HR-chef Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner