Politikerportalen

Det här är information till dig som är förtroendevald i Mariestads kommun.


Här hittar du bland annat övergripande information om kommunens digitala mötesportal Assistenten, styrande dokument, arvoden och ersättningar, tider för sammanträden, uppgift om partistöd, politikerhandboken och annan information som vi tror kan vara ett stöd för dig i uppdraget som förtroendevald.

Huvudnyheter

Hand som scrollar på ipad

Assistenten

Assistenten är kommunens digitala mötesportal. Där hittar du alla politiska möten samt kallelser och handlingar till dessa.

test

Ny förtroendevald

Här hittar du bland annat information om vad det innebär att ha ett förtroendeuppdrag, hur dina personuppgifter hanteras och hur du anmäler ditt bankkonto.

Hitta snabbt

Aktuellt för dig som politiker

  • Höstuppstart för IT-support för förtroendevalda

    Torsdagen den 16 september startar IT-supporten för förtoendevalda upp igen. Då finns IT på plats i medborgarkontoret mellan 15.00 - 17.00 för att hjälpa till med allt som har med din e-post eller låne-iPad att göra.
  • Enkät angående E-tjänsten "ersättning till förtroendevalda"

    E-tjänsten ”ersättning till förtroendevalda” har nu använts under en tid och vi på lönekontoret vill följa upp hur du som använder tjänsten tycker att det fungerar. Vi skulle uppskatta om du tog dig tid att svara på några frågor som hjälper oss i ...
  • Lär dig mer om Agenda 2030 och de globala målen

    I den här digitala utbildningen får du veta mer om vad våra politiker tycker, vad Agenda 2030 och de globala målen handlar om och se exempel från kommunens verksamheter, bland annat ElectriVillage.